Elke stap telt!

Jenka Watteny

30/04/2022
sport

Door deel te nemen aan het project Sport Vlaanderen wil Lichtervelde zich tegen 2024 omvormen tot een beweegvriendelijke(re) omgeving. 

In de eerste fase zijn er 27 signalisatie pijlen voorzien in en rond het centrum van Lichtervelde. Deze geven het aantal stappen tussen verschillende nuttige locaties aan. In de volgende fase worden bewegingsroutes ontwikkeld. Peter van het project is ereburger Gilbert Desmet. 

Bewoners van de Hazelstraat, Sportlaan en Ketelbuiserstraat namen deel aan de wedstrijd 'Stap je straat'. Dankzij hen lees je op deze straatnaamborden het aantal stappen nodig om de straat af te stappen. Met de stappen signalisaties in de buurt wil de gemeente Lichtervelde laten zien dat 'Elke stap telt!' en dat ook kleine afstanden tussen nuttige locaties waardevolle extra stappen opleveren. 

Daarnaast neemt Lichtervelde dit jaar opnieuw deel aan de '10 000 stappen clash' in mei. Er wordt vol voor een vijfde overwinning gestreden, vorig jaar was het Mesen die zich de meerdere toonde. Door een beweeg vriendelijkere gemeente uit te bouwen, wil de gemeente haar bewoners motiveren om elke dag voldoende stappen te zetten. 

De gemeente hoopt uiteraard op een massale deelname aan de stappen clash. Wie problemen heeft om zich digitaal te registreren bij de groep Lichtervelde of een stappenteller nodig heeft, kan terecht bij de sportdienst (sport@lichtervelde.be).