Een jaar Raida op de Markt in Torhout

Patrick Demarest

13/02/2023
winkel

Op 1 februari 2022 nam Cool Electro Cycles Ampe Cycling over. De fietsenketen werd omgedoopt tot Raida, wat staat voor ‘rijden met’ in het fonetisch Japans. Een jaar Raida op de Markt. Een verjaardagsbabbel…

(Van links naar rechts: Karim, Jens, Enzo, Nicolas, Gerd-Jan, Berre en Olivier.)


Nicolas en Christophe Cool waren de grondleggers van het fietsimperium dat nu 18 winkels telt. Nicolas, die vroeger zelf de winkel in Torhout uitbaatte,  houdt zich nu vooral bezig met de marketing en de strategie van de groep.
Nicolas: “Ik ben verantwoordelijke sales, marketing en evenementen. Daarnaast ontwikkel ik onze sterk groeiende poot fietsleasing voor medewerkers van bedrijven.”

Enzo Sterckx (31) runt Raida op de Markt.

Tof team

Maar wat houdt zijn taak dan juist in, vroegen we hem?

Enzo: “Alles wat nodig is om een winkel te runnen: dagplanning, werkplan, verkoop, afterservice, klanten opvolgen, stockcontrole, netwerken, targets halen, incentives…”

“Daarbij kan ik rekenen op een tof team: Olivier Rommel, hoofdtechnieker E-bike en Stromer, Jens Desplenter, hoofdtechnieker sportfietsen (niet-elektrisch), Berre Neydt, technieker stadsfietsen en E-bikes, Karim Stockx, assistent verantwoordelijke en verkoper en Gerd-Jan De Smet, hoofd planning atelier en verkoop. Als het druk is komen ook nog Ludo Ampe en Matthias Moeyaert (technieker) helpen.”

Waar staat Raida voor?

Nicolas: “Een warm onthaal en beleving in de shop, specialisten op de werkvloer, Speed bikes, E-bikes en het volledige sportieve gamma (race, mtb en gravel) en service op hoog niveau met online afspraak planner voor verkoop en herstellingen.”

Enzo: “Wij mikken op een totaal beleving met de fiets! Je kan hier alles kopen: E-bikes, stadsfietsen, koersfietsen, gravelfietsen, MTB’s, speed pedelecs, driewielers, bakwagens, kinderfietsen op aanvraag…”

“Het DNA van de koersfiets blijft in deze winkel aanwezig: onze verkoop is 50-50 elektrische fietsen-sportfietsen. We zijn trouwens een Shimano service center en doen er alles aan om dat ook te blijven!”

Herstellen

“Naast de verkoop leggen we ook de nadruk op het herstellen van fietsen. Iedereen, of hij of zijn hier een fiets gekocht heeft of niet, kan hier terecht voor herstellingen. Vanaf 8 uur staan we ter beschikking en we proberen voor iedereen goed te doen en zo snel mogelijk te handelen.”

Stocksale

“In de maand februari is er stockverkoop en de kortingen gaan voor sommige merken tot 30%.”


Raida Torhout

Hofstraat 1-7
8820 Torhout
T: 050 58 05 03

torhout@raida.cc

https://www.coolelectrocycles.be/cool-electro-cycles-fietswinkels/#torhout

Openingsuren

Dinsdag – zaterdag:
9 tot 12 uur
13.30 tot 18 uur

bigpic
Foto 1 van 4
bigpic
Foto 2 van 4
bigpic
Foto 3 van 4
bigpic
Foto 4 van 4
Foto 1 van 4
Foto 2 van 4
Foto 3 van 4
Foto 4 van 4