De Bossneppe bestaat 25 jaar

Jenka Watteny

05/06/2023
winkel

In 1997 opende zuivelwinkel De Bossneppe, in 1998 werd het eerste ijsje geschept. Wie lekkere kaas of een heerlijke ijsje wil, kan hiervoor terecht bij Kurt Dely en Katleen Vanrobays in de Kortrijkstraat 16 in Lichtervelde. 


Ruime keuze aan smaken

Kurt: Het aanbod in het begin was veel beperkter dan nu. De laatste tien jaar zijn er meer fietstoeristen dan vroeger. Bij mooi weer willen mensen buiten zijn. Vanille blijft de topper, gevolgd door stracciatella, aardbei en banaan. We zitten uiteraard niet in de grote stad, de mensen hier willen een goede crème en het gevoel dat ze er echt één gegeten hebben.

Kaas en yoghurt

Kurt: In de Bossneppe gebeurt de productie van zuivel ambachtelijk, rechtstreeks van de koe naar de consument. De zuivelwinkel is heel het jaar open, drie dagen per week, we verkopen er kaas waarbij we vooral op zoek gaan naar kazen van collega’s dichtbij maar evengoed buitenlandse kazen, zoals Zwitserse, Franse. Zo weinig mogelijk frabriekskazen, maar streekeigen producten. Kaas met een verhaal. Yoghurt, choco, chocomousse, speculaasmousse, wordt zelfgemaakt. 

Feestjaar 2023

Kurt: Om 25 jaar Zuivelhoeve De Bossneppe te vieren organiseren we een feestjaar. Met nieuwjaar kregen alle klanten een notablok met ons logo op. Sinds kort verdelen we ‘Delysco’, een samentrekking van Dely en frisco, een box met zes frisco’s in, die klanten kunnen winnen. Karamelijs gedompeld in mokkachocolade, banaanijs gedompeld in witte chocolade met stukjes framboos, speculoosijs omhuld met melkchocolade en hazelnootijs gedompeld in melkchocolade. Echt handwerk, want iedere frisco wordt handmatig in de chocolade gedompeld.