China: Van Confusius tot Corona

Patrick Demarest

10/03/2021
vereniging

Vief West-Vlaanderen pakt op 24 maart uit met een online voordracht ‘China: Van Confusius tot Corona’ door Nico Bijnens, China-kenner.

Woensdag 24 maart 2021 om 14 uur

Tijdens een vorige voordracht omtrent China had Nico Bijnens het voornamelijk over hoe China uitgroeide van een eeuwenoud keizerrijk tot een moderne economische grootmacht. In de Tang Dynastie (618-907) was de Chinese hoofdstad de grootste stad ter wereld. In oude tijden werd China dan ook ‘het middenrijk’ genoemd en werd aanzien als het centrum van de wereld. Vanaf eind jaren ’80, met een exponentieel groeiende economie als drijvende motor, leek China er geleidelijk aan in te slagen om deze status te hernieuwen.
Niemand had echter kunnen voorspellen wat er zou gebeuren: … COVID-19 … De uitbraak van het coronavirus heeft niet alleen China maar ook de rest van de wereld grondig veranderd. Hoe is het zover kunnen komen? Wie draagt welke verantwoordelijkheid en welke conclusies moeten er worden getrokken?

Prijs: € 5

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en dit kan telefonisch of via e-mail.
Betalen kan via overschrijving op het rekeningnummer van Vief West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782 met mededeling 240321 – aantal personen – telefoonnummer.

Info en inschrijven?
Vief West-Vlaanderen vzw l Tel. 056 25 72 61 l info.west@vief.be
www.vief.be/vief-west-vlaanderen/activiteiten/online-voordracht-china-van-confusius-tot-corona