'Bubbelcup' voor 11.11.11

Patrick Demarest

21/10/2020
Actua

Het 11.11.11-comité van Lichtervelde organiseert op 11 november onder de noemer ‘Bubbelcup’, een coronaproof versie van het populaire spelprogramma ‘Spel zonder grenzen’.


Op de foto zien we het 11.11.11-comité van Lichtervelde aan de muur waar binnenkort de muurschilderij van lokaal kunstenaar Bjorn Bossu zal pronken.


Spel zonder grenzen was een amusementsprogramma van de Europese Radio-unie, die op de toenmalige BRT vertoond werd in de periode 1965-1999 en waarin teams uit verschillende landen met elkaar de strijd aanbonden in verschillende proeven. “We hebben van de beperkingen door de coronamaatregelen een uitdaging gemaakt”, steekt Kris Vandenbussche van het 11.11.11-comité van wal. “We hebben ondanks alle coronaperikelen  een mooi programma ineengeflanst. Eentje ervan is de ‘Bubbelcup’ waarin we verschillende bubbels het tegen elkaar laten opnemen in zes proeven.

Op de muur naast de Oxfam-Wereldwinkel gelegen in de Markstraat, komt er in navolging van de nationale campagne rond ‘Murals for Change’, binnenkort  een muurschilderij van lokaal kunstenaar Bjorn Bossu. En ook dit jaar zet het 11.11.11-comité de ‘Changemakers’ in de schijnwerpers. Zo wordt op drie november in OC De Schouw de film ‘The First Grader’ vertoond en op de Facebookpagina van 11.11.11. worden de lokale changemakers in beeld en in de kijker gezet.

Eyecatcher

De organisatie van de ‘Bubbelcup’ in de grote zaal van OC De Schouw is dit jaar de eyecatcher van de 11.11.11--campagne. “Op 11 november eerstkomende,  dagen we Lichterveldse families, in bubbels van vier uit, om sportieve prestaties te leveren in het genre van het vroegere populaire spelprogramma Spel zonder grenzen”, vervolgt Kris Vandenbussche laaiend enthousiast. “We  hebben zes proeven uitgedokterd die op het lijf geschreven zijn van jong en oud. Zo zullen ze zich kunnen uitleven in het kruisboogschieten en zullen ze waterbidons moeten verplaatsen”

“Om in deze bizarre coronatijden alles veilig te laten verlopen, zullen we werken met tijdssloten. Op geen enkelmoment is er dus contact tussen de bubbels. En uiteraard zal alles telkenmale zeer goed ontsmet worden.”

Info

De aftrap van de Bubbelcup wordt gegeven om 9.30 uur. Vooraf inschrijven is een must. Deelnemen kost 10 euro per bubbel. Eens ingeschreven krijg je van de organisatoren een bericht met daarop het  uur dat je verwacht wordt in OC De Schouw.

Inschrijven voor de bubbelcup kan binnenkort via de facebookpagina van 11.11.11 Lichtervelde op https://www.facebook.com/elfelfelf.lichtervelde.

De traditionele fietstocht staat ook dit jaar op het menu. Op 11 november kunnen fietsers mits het betalen van 5 euro, een rit van 60 kilometer afhaspelen. Starten kan aan OC De Schouw vanaf 9 uur.