Achtste Lichtervelde Loopt

Jenka Watteny

22/08/2024
sport

Op 15 september vindt voor de achtste keer Lichtervelde Loopt plaats. Vooraf inschrijven voor Lichtervelde loopt kan tot en met woensdag 11 september via de website https://www.lichterveldeloopt.be/. De dag zelf inschrijven is ook mogelijk, mits een opleg van 3 euro. Loopfietsjes, kleuters en jeugd betalen 5 euro, wie de 5 en 10 kilometer doet, betaalt respectievelijk 8 en 10 euro.  


Het eerste startschot wordt gegeven om 13.30 uur in de Zandstraat ter hoogte van het sportcentrum. Er zijn mooie geld- en naturaprijzen voorzien voor de snelste lopers en elke deelnemer krijgt een T-shirt. Alle jeugdlopertjes ontvangen een medaille. De uitslag wordt per categorie opgemaakt en er is een apart klassement voor Lichterveldenaren, met op de 5 en de 10 km een trofee voor de eerste Lichterveldse dame en heer. Wie het wedstrijdrecord bij de 10 kilometer verbreekt, krijgt 100 euro extra.

Loopfietsrace 

Alle peuters (geboren in 2021 en later) kunnen opnieuw deelnemen met hun eigen loopfiets. Eender welk loopfietsje wordt toegelaten. De deelnemers worden begeleid door één ouder die achter het fietsje moet blijven en aanrakingen vermijdt. Een helm is verplicht.

Lopen voor het goede doel 

De organisatie schenkt 1 euro per deelnemer aan Kiekafobee. De werkgroep ‘Lichtervelde Loopt’ bestaat uit: Els Kindt, schepen van sport, Steven Bogaert, schepen van feestelijkheden, Koen Vanhoutte, sportfunctionaris, Johan Derycke, Katlijn Sap, Fran Dufour en Wim Vandendriessche.

 Oproep vrijwilligers 

Koen Vanhoutte, sportfunctionaris: 

 “Heel wat vrijwilligers verlenen hun medewerking aan het randgebeuren. En dit is nodig. Er is nog nood aan seingevers, aankomstrechters, helpers aan de bar of aankomst en begeleiders op de fiets. Wie zich ook geroepen voelt, kan zich melden via koen.vanhoutte@lichtervelde.be.”