21 september Werelddag dementie

Patrick Demarest

12/09/2020
Actua

Op 21 september is het Werelddag dementie.

Als gemeente wil Lichtervelde hier niet zomaar aan voorbijgaan en vraagt men om op die dag te tonen aan personen met dementie en hun mantelzorgers dat er aan hen gedacht wordt. Zeker nu de geplande activiteiten naar september 2021 verplaatst werden.
Ze vragen dat iedereen een handdoek/sjaal/laken met een knoop in aan de voordeur/raam/huis/balkon hangt.
Dit logo van de geknoopte zakdoek werd voor het eerst gebruikt in 2010 tijdens de acties van Foton voor een dementievriendelijk Brugge. Het geldt als solidariteitssymbool en werd door personen met dementie zelf gekozen.
Heb je vragen over dementie of wil je de dementiekoffer ontlenen? Dan kan je, na afspraak, terecht in het infopunt dementie ( LDC De Ploeg/WZC ’t Hof, 051/708470, Statiestraat 80 8810 Lichtervelde).
Het infopunt dementie is een initiatief van LDC De Ploeg en WZC ’t Hof in samenwerking met het regionaal ondersteuningspunt dementie Sophia. Je kan er terecht met al je vragen over dementie en kan er ook de dementiekoffer ontlenen. Deze bevat allerlei literatuur, informatie, films over dementie. Op geregelde tijdstippen zijn er ook activiteiten voor personen met dementie en hun mantelzorgers.