100 kaarsen voor Maria Slabbinck

Jenka Watteny

23/11/2022
Sociaal

Lichtervelde heeft er een honderdjarige bij. Maria Slabbinck, die vele jaren samen met haar man Sylveer Vandecasteele café Stad Brugge openhield, werd vandaag 100 jaar. Dat vierde ze samen met haar familie in Cultuurhuis De Keizer. 

Maria Slabbinck woont samen met haar dochter Regina in de Statieplaats 18, de plaats waar café Stad Brugge was. Maria heeft één dochter, Regina en één zoon, Walter. Ze heeft zes kleinkinderen, twaalf achterkleinkinderen en twee achter-achterkleinkinderen. Regina en haar man Raphael Werbrouck (gestorven in 2004) namen in 1981 het café over van Maria en Sylveer, die het uitbaatten sinds 1948.

"Mémé had vele hobby’s, ze breide en haakte graag en las heel veel boeken," vertelt Regina, " ze had een druk verenigingsleven, en op latere leeftijd ging ze naar elke begrafenis in Lichtervelde. Ze kaartte ook graag, voor de corona ging ze nog maandelijks naar de kaarting. Maar sinds de coronaperiode is ze erg achteruitgegaan. Mijn moeder was een heel sociale, actieve, behulpzame vrouw.”