Zwerfvuilactie 2022: een succes met meer dan 150 deelnemers

Jenka Watteny

19/03/2022
Actua Natuur

Vandaag gingen meer dan 150 vrijwilligers de straat op om zwerfvuil op te halen. 


"Niemand wil in een vuile straat wonen," zegt Steven Bogaert, schepen van milieu, "daarom zet het gemeentebestuur samen met MIROM jaarlijks een zwerfvuilactie op het getouw. Zwerfvuil is klein afval dat buitenshuis wordt achtergelaten op een plaats waar dat eigenlijk niet thuishoort, zoals sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, enz."

Het gemeentebestuur richtte zich met deze actie tot de buurtbeheerders, de jeugdverenigingen en verenigingen die vertegenwoordigd zijn in de milieuraad. En met succes, meer dan 150 vrijwilligers kwamen opdagen.

Steven Bogaert: "Jongeren en ouderen van verschillende verenigingen, scoutsjongens, chiromeisjes, de Verrekijker, Okra, de margrietestappers, het haantjeshof, Markant, nv-a, Somm en CD&V. Gewapend met vuilniszakken, prikstokken en handschoenen en een fluohesje aan trokken ze door tal van Lichterveldse straten om zwerfvuil op te ruimen. Het voornaamste vuil blijft blikken, glas, etensresten, autobanden. Na afloop konden alle vrijwilligers op het gemeentehuis genieten van een lekkere kom soep, aangeboden door het gemeentebestuur." 

Wie zelf zwerfvuil wil ophalen kan de benodigdheden krijgen op het gemeenthuis van Lichtervelde. Meer info over opruimacties vind je op mooimakers.be.