Zoetesnoet: heerlijke melo cakes en taarten

Jenka Watteny

11/03/2022
winkel

Suzan Verschaeve (19) heeft al van kinds af aan een droom, taarten bakken in bijberoep. Een tijdje geleden kwam die droom uit, sinds februari zijn de  taarten van Suzan te verkrijgen bij 'Zoetesnoet'.  


Later als ik groot ben

Suzan bakte als klein meisje veel samen met haar opa, van wie ze zowat de basis heeft geleerd. "Ik bak al van zodra ik het me kan herinneren en ben dat altijd blijven doen. Ik experimenteer graag met verschillende smaken, soms is dat wel eens 'error', maar al doende leer ik voortdurend bij. Ik zei altijd, later als ik groot ben, wil ik bakken in bijberoep. Sinds februari is dat officieel gestart. En het mag wat zotter zijn dan pannenkoeken."

Specialiteiten

"Ik heb geen bakkersopleiding gevolgd, maar wil wel graag ooit avondschool volgen in Spermalie in Brugge. Momenteel volg ik farmaceutische wetenschappen en zit ik op kot, wat het moeilijk maakt om nu die opleiding te volgen. Mijn specialiteit zijn melo cakes, de mensen zijn er heel enthousiast over. Daarnaast blijf ik artisanale dingen maken, zoals een frangipane. Taarten maken die mensen kennen en lusten. Op Instagram staat er een beperkt menu, maar speciale verzoeken of andere smaken zijn mogelijk."

Info

Taarten bestellen bij Zoetesnoet kan via Instagram, zoetesnoetbys of via mail zoetesnoetbys@gmail.com