Zetje, een plaats om elkaar te ontmoeten

Jenka Watteny

24/09/2023
Actua

Begin oktober opent Zetje de deuren, een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar spullen die niet meer worden gebruikt een tweede kans krijgen. Het eerste project van Zetje is Sinterklaas. Elke woensdag van oktober kan er speelgoed binnengebracht worden, die dan aan een kleine prijs wordt verkocht in november. 


"Zetje kan je letterlijk en figuurlijk opnemen," zegt Ann Gunst, "het wil een (t)huis zijn voor mensen die nood hebben aan gezelschap, die graag een babbeltje slaan met een kop koffie erbij. In de tweede plaats is het ook een duwtje in de rug. Zo starten we in oktober met de ophaling van tweedehands speelgoed dat aan een kleine prijs zal verkocht worden in november, naar aanleiding van Sinterklaas. We doen dan ook een warme oproep om speelgoed dat nog in goede staat is, binnen te brengen."

De meubelen die in Zetje staan zijn er in samenwerking met kringwinkel in Ingelmunster. Naast de verkoop voor Sinterklaas, zal er ook een verkoop zijn van kerstdecoratie, inzameling hiervan start in november. 

Het speelgoed kan worden binnengebracht elke woensdag van oktober tussen 14 en 17 uur in de Statiestraat 76 in Lichtervelde. Je herkent het aan het mooie logo op het venster. 

De stuurgroep van Zetje bestaat uit Ria Beeusaert-Pattyn, Ann Gunst, GaĆ«lle Beeusaert, Herman Becue. 

bigpic
Foto 1 van 3
bigpic
Foto 2 van 3
bigpic
Foto 3 van 3
Foto 1 van 3
Foto 2 van 3
Foto 3 van 3