Zesde editie Lichtervelde Loopt

Jenka Watteny

13/09/2022
sport

Lichtervelde Loopt gaat dit jaar voor de zesde keer door, op zondag 18 september met start in de Zandstraat. Hetzelfde parcours in het centrum van de gemeente werd behouden, er zijn wedstrijden over 5 en 10 km, jeugdwedstrijden, een kleuterloop. Nieuw dit jaar, naast de 5 km die ook open staat voor wandelaars, is het Lichtervelds kampioenschap 'loopfietsjes' voor peuters. 

De werkgroep Lichtervelde Loopt bestaat uit schepen van sport Els Kindt, schepen van feestelijkheden Steven Bogaert, sportfunctionaris Koen Vanhoutte, Johan Derycke, Katlijn Sap, Fran Dufour en Wim Vandendriessche. 

Lichtervelds kampioenschap loopfietsjes voor peuters

Alle peuters geboren in 2019 en later kunnen deelnemen met hun eigen loopfiets. De deelnemers worden begeleid door één ouder die achter het fietsje moet blijven en aanrakingen vermijdt. Een helm is verplicht. De inrichters houden zich aan de olympische gedachte: "deelnemen is belangrijker dan winnen". 

Prijzen aan de finish

Het eerste startschot wordt gegeven in de Zandstraat om 13.30 uur. Er zijn geld- en naturaprijzen voor de snelste lopers. Op de 5 en 10 km wordt de eerste Lichterveldse dame en heer beloond met een trofee. Alle jeugdlopertjes ontvangen een medaille. Iedere deelnemer krijgt een T-shirt. 

Goed doel 

Per deelnemer schenkt de organisatie 1 euro aan Kiekafobee, die onder meer vakanties realiseert voor gezinnen met een kind met kanker.

Meer info

Er zijn al heel wat vrijwilligers maar alle hulp blijft welkom. Wie graag helpt kan zich melden via sport@lichtervelde.be. Meer info en inschrijven via http://www.lichterveldeloopt.be