Wolf schakelde over naar take away

Patrick Demarest

15/11/2020
horeca/toerisme

Henk Boucquez en Tania Maeseele openden in januari 2019 hun zaak Wolf op de Markt van Lichtervelde. Het werd een fantastisch eerste jaar maar in 2020 werd dat feestje verstoord door covid-19 en de gevolgen ervan...In zoverre dat het café na de eerste lockdown overschakelde naar eetcafé en tijdens de tweede lockdown zelfs take away food levert. Ook hier smacht men naar de gewone gang van zaken.

Henk Boucquez (41) is eigenlijk drukker. "Drukkerij Verma bestaat nog maar ik druk enkel nog voor verenigingen en bedrijven. Ik had altijd al iets willen doen in de horeca. Drukopdrachten verlopen meer en meer via e-mail, er is nauwelijks nog sociaal contact en daar heb ik nood aan. En dus dacht ik in de richting van een café. De ruimte was er. Ik heb veel prospectie gedaan en inzicht gekregen in cafés. En na jaren van verbouwen was het eind januari 2019 dan eindelijk zover: Wolf was een feit. Ik noem het een stadscafé in een dorp. En blijkbaar doen we meer dan pinten tappen alleen want het slaat aan en er is wat mij betreft een goede mix van klanten."

Corona

"De gemeente gaf ons, na de eerste lockdown,  de mogelijkheid een groot terras aan te leggen voor de deur en het mooi weer zorgde ervoor dat we een goede zomer hadden. Ik had dan ook meer op eten gespeeld, zijn we eetcafé geworden. De toog was verboden gebied en alles moest op reservatie gebeuren."
"Tijdens de eerste lockdown zorgden we niet voor take away food maar die tweede lockdown kan wel eens een werk van lange adem worden en daarom doen we nu wel take away. Is voorlopig op donderdag, vrijdag en zaterdag zoals onze openingsdagen maar het kan dat we de donderdag laten vallen en op zondag take away doen. Men kan spaghetti, lamspita, ham- en cheeseburgers, garnaalkroketten en eigengemaakte Picon bestellen. Eerlijk? Het loopt beter dan verwacht. Ik denk dat dat komt door de laagdrempelige prijzen.

Toekomst

"Na een schitterend eerste jaar, was 2020 ontnuchterend. Maar dat is voor iedereen zo. Grote plannen ga je me dus niet horen verkondigen. Ik wil liefst zo vlug mogelijk normaliseren naar een gewoon café. Lekker aan de toog hangen weer...Maar daarvoor gaan we nog even geduld moeten hebben." 

0488 42 29 93