Wissels bij SOMM in het nieuwe politieke werkjaar

Jenka Watteny

14/09/2023
Politiek

Twee wissels bij de SOMM bij de start van het nieuwe werkjaar. Roland Verdonck wordt in het Bijzonder comité voor de Sociale Dienst vervangen door Charlotte Puype, Kim Depoortere verlaat de gemeente- en OCMW-raad en wordt vervangen door Gaby Vandekerckhove. 

(Foto's: SOMM Lichtervelde) 


Johan Vandenbussche: "Sinds de voor SOMM succesvolle verkiezingen van 2018 heeft de groep vijf mandatarissen. Vier mensen zetelen in de gemeente- en OCMW-raad. Een iemand zetelt in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD).

Voor Roland Verdonck die in het BCSD zetelt, was de zitting van september zijn laatste bijeenkomst. Hij geeft de stok door aan Charlotte Puype die de rest van het mandaat zal volmaken. Zij neemt voor het eerst een mandaat op.

In de gemeente- en OCMW-raad komt er ook een wissel. Kim Depoortere neemt ontslag. Haar zitje wordt vanaf september ingenomen door Gaby Vandekerckhove. Ook voor Gaby is het een eerste mandaat."

ERVARING

Johan Vandenbussche: "De vertegenwoordiging mag dan uit nieuwe mensen bestaan, beiden staan niet alleen. Ze kunnen bogen op de ervaring en expertise die door hun voorgang(st)er zijn opgebouwd. Bovendien weten ze zich geruggesteund door een sterke groep die wat reilt en zeilt in de Lichterveldse politiek met aandacht opvolgt. Op een constructieve manier brengt SOMM voorstellen en discussies ter sprake in de verschillende raden. SOMM zetelt weliswaar in de 'oppositie' maar geregeld slaagt de groep er in voorstellen op de agenda te zetten en/of goed te keuren. De wisseling bij het 'politieke personeel' zal daaraan niets veranderen."