Wie is de Paljas van Lichtervelde?

Jenka Watteny

15/09/2022
Actua

Twaalf bekende en minder bekende Lichterveldenaren startten gisterenavond aan een nieuw avontuur. Eén van hen is een bedrieger, één van hen is DE PALJAS. Benieuwd welke twaalf Lichterveldenaren meespelen? Je komt het hieronder te weten. 

Stéphanie Naeyaert (40), Tom Vereecke (40) en Sander Haeghebaert (31) zijn de organisatoren van de Paljas. Als fervente kijkers en supporters van De Mol kwamen Stéphanie en Tom op het idee zelf 'De Mol' in te richten. In Lichtervelde. Wat eerst een beetje voor de grap begon, groeide al snel uit tot een groter gegeven. Sander is een fan van het eerste uur van het programma 'De Mol' en bood zichzelf graag aan als derde organisator. 

Twaalf kandidaten

"Na een avond brainstormen kwamen we op de naam Paljas en we worden ook gesponsord door de brouwers van het gelijknamige bier. Zij waren heel enthousiast over ons initiatief," aldus Sander. 

Hoe ga je op zoek naar de beste deelnemers voor de Paljas, Stéphanie licht dit toe: "we keken vooral naar het enthousiasme maar ook naar voldoende verscheidenheid bijvoorbeeld qua leeftijd en interesses. Het is een mix van bekende en minder bekende Lichterveldenaren." 

In aflevering acht, meteen ook de laatste aflevering, zal bekend zijn wie de Paljas is. De deelnemers zelf wisten tot gisterenavond nog niet wie er allemaal mee doet. Eén voor één werden ze verwacht in de Printbar waar ze voor de eerste keer met elkaar kennis maakten. 

Dit zijn de twaalf deelnemers, en wie weet, willen jullie nu al eens een gokje wagen. Maar denk eraan: vertrouw niemand! Een goede raad van Stéphanie, Tom en Sander. 

Koen Vanhoutte (57), sportfunctionaris in Lichtervelde

Saar Laridon (21), studente ergotherapie

Lore Pollet (32), psychologe

Madelon Vanzieleghem (34), uitbaatster 'De Gouden Appel'

Ashley Muylle (27), opvoeder 

Dieter Van Iseghem (43), aannemer

Tom Wackenier (40), operator

Phebe Casteleyn (26), verpleegkundige 

Steven Houttekier (42), horeca-uitbater 

Lotte Vander Meeren (27), lerares lager onderwijs 

Willem Naert (21), student biomedische wetenschappen

Bart Alliet (46), redder/sportanimator sportdienst Lichtervelde 


Volg de ontwikkelingen van De Paljas en kom meer te weten over de deelnemers op de facebookpagina:

https://www.facebook.com/groups/612782853616124/