Week van de korte keten langs de Kapellekesroute

Jenka Watteny

10/05/2022
Actua

Via de uitgestippelde Kapellekesroute van 32 km passeer je langs de Korte Keten handelaars van onze gemeente. De 'Korte Keten en Kapellekes' fietsroute is een initiatief van het Lichtervelds Economisch Forum, de Landbouwraad en Unizo Lichtervelde samen met de gemeente en de provincie West-Vlaanderen. 

Tijdens de week van de Korte Keten, van 14 mei tot en met 22 mei, is er een tombola verbonden waarbij negen cadeaus ter waarde van 25 euro van de deelnemende handelaars verloot worden. Per aankoop wordt een invulstrook gegeven. Tot en met dinsdag 24 mei kan het invulstrookje gedeponeerd worden aan de gele brievenbus aan het gemeentehuis. De trekking volgt op woensdag 25 mei 2022. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. 

De deelnemers van de Week van de Korte Keten zijn: 

Koffie Dumolyn, De Bossneppe, Cool&Co, Damplashoeve, Hoevewinkel De Veldbloem, Hoeveslagerij Het Merelhof, Groenten en Fruit Van Houcke. Deze zeven handelaars dragen het label 100% West-Vlaams. Ook Grondig Anders en Groenten en Fruit Joost & Carine nemen deel. Je vindt ze allemaal terug langs de 'Korte Keten en Kapellekes'-fietsroute. 

Bij de 100% West-Vlaams leden worden per aankoop extra kraslotjes uitgedeeld waarmee men kans maakt op mooie prijzen aangeboden door de provincie West-Vlaanderen.