“We richten ons volledig op januari”

Patrick Demarest

24/11/2020
Bedrijf

Hoe verteert een motorcenter de coronacrisis? Dat vroegen we aan Johan Caset, zaakvoerder van Motorcenter Caset.

Johan Caset (58) startte samen met zijn vrouw Martine Goegebeur afkomstig van Torhout, zijn motorcenter op in 1988 langs de Brugsebaan in Lichtervelde. In 1993 volgde een eerste uitbreiding, in 1995 gebeurde dat nog eens en in 2001 kreeg de zaak een volledige facelift waarna Johan zijn intrek nam in  een nieuw complex met modern atelier en drie verdiepingen.
Het motorcenter is bekend in heel het land en is officieel dealer van Suzuki en Honda. Naast 150 nieuwe motoren vind je er ook altijd een stock van 150 topoccasies samen met alle bijhorende kledij en  accessoires voor de motorrijder.

Naast Johan werken ook zijn vrouw Martine en dochter Stephanie in de zaak die ook nog acht medewerkers tewerkstelt.

 Auto’s worden nog verkocht online. Hoe zit dat bij motoren?

Johan: “Onze showroom is momenteel gesloten, mensen kunnen wel telefonisch of via mail een motor reserveren. Al onze tweedehands motoren staan met de bijhorende informatie op onze website. Telefonisch is het ook mogelijk om kledij en accessoires aan te kopen. Zo willen we tijdens de eindejaarsperiode onze klanten toch de steeds beoogde service aanbieden.”

“In tegenstelling tot de eerste lockdown mogen motorrijders nu wel rijden, onze werkplaats is open op afspraak, voor onderhoud en herstellingen.”

Na de eerste lockdown kenden heel wat sectoren een serieuze heropleving. Was dat ook in jullie branche het geval?

Stephanie: “Na de lockdown herleefde de motorsector. Motars mochten weer rijden en mensen zochten een alternatieve vorm van ontspanning. Reizen was dit jaar moeilijk waardoor de motorfiets aan populariteit won. Na de sluiting hebben wij deze zomer alle achterstallige verkopen kunnen inhalen.”

En wat verwacht je na de deze tweede lockdown?

Stephanie: “November en december zijn  sowieso rustiger maanden. Wij gaan al onze pijlen richten op januari, de salonmaand, maand vol nieuwigheden. Er mag dan wel geen salon zijn in Brussel, er zullen wel heel veel acties zijn.”

Johan: “Waren er geen lockdowns geweest dan hadden wij een topjaar gekend. Februari bracht nog slecht weer maar maart was een voltreffer tot de lockdown uiteraard. Ondanks alles mogen wij toch nog spreken over een goed jaar. Alle nieuwigheden worden in december geleverd zodat we 2021 met een goedgevulde showroom kunnen starten."