Voorstelling Koningin van de Keizer

Jenka Watteny

19/01/2024
Cultuur

Naar aanleiding van de poëzieweek en het honderdjarig bestaan van Cinema De Keizer stelt plaatselijk auteur Patrick Cornillie zijn gedichtenbundel 'De Koningin van De Keizer' voor in cultuurhuis De Keizer op zondag 28 januari om 10 uur. De opbrengst van ‘Koningin van De Keizer’ schenkt Patrick integraal aan de vzw Pinocchio in Neder-Over-Heembeek, die de belangen en het welzijn van kinderen en jongeren met brandwonden behartigt.

(Foto Patrick Cornillie)


In de ‘Koningin van De Keizer’, brengt auteur Patrick Cornillie een kleine ode aan een grote dame uit de cinemawereld, wijlen Agnes Debaillie, die niettegenstaande de concurrentie van de televisie en de megacomplexen haar zaal jarenlang in haar eentje draaiende hield. De bundel is geïllustreerd met o.a. schilderijen van Eline Vanheule

De toegang is gratis en iedereen is welkom. Een plaatsje reserveren kan via deze link:https://www.cultuurhuisdekeizer.com/patrickcornillie.html. Auteur en dorpsgenote Katrien Van Hecke brengt er een toelichting bij de gedichten, enkele bekende Lichterveldenaars lezen voor uit de bundel.

‘Koningin van De Keizer. Gedichten over 100 jaar cinema in Lichtervelde’ – Patrick Cornillie, Uitgeverij Bibliodroom, 52 blz. (met hardcover en rijkelijk geïllustreerd) – 14,95 euro.

Verkrijgbaar nog het hele jubileumjaar door in Cultuurhuis De Keizer / Bar Agnes.

Of (vanaf 29 januari) via de auteur. Het volstaat een mailtje te sturen naar patrick@patrickcornillie.be of 14,95 + 6,50 euro port over te maken op rek.nr. BE33 1043 4205 1046, uiteraard met vermelding van naam en adres (wie in Lichtervelde of in een straal van 10 km rond de gemeente woont hoeft geen port te betalen).