Vijf jaar Vespasso

Jenka Watteny

06/06/2023
winkel

Vespasso verhuurt intussen vijf jaar Vespa’s om vanuit Lichtervelde routes te rijden langs mooie plekken in West-Vlaanderen. Om die vijf jaar te vieren lanceert Timothy op 10 juni een actie voor het goede doel.


Timothy Leyre kwam vijf jaar geleden op het idee om Vespa's te verhuren, Vespasso werd een feit.  

Timothy: Bij de start was er in de streek bijna niemand die Vespa's verhuurde. Lichtervelde is op zich niet zo toeristisch, maar het is centraal en landelijk gelegen en dus het ideale startpunt om alle richtingen uit te gaan. Er zijn 17 routes, verspreid over twee, drie, vier of acht uur. De routes van acht uur zitten tussen de 108 en 132 kilometer. Als het drie uur rijden is, is er een stop voorzien van een half uur. Of er is de Italiaanse themaroute met lunch in Sole d’Italia, en een Italiaans dessert.

Goede doel

Timothy: Enkele jaren geleden zag ik op VRT een reportage over Ambulance Wens België vzw.  Ze bestaat uit vrijwilligers die met een volledig ingerichte ambulance voor palliatieve patiënten en niet-mobiel bejaarden een laatste wens vervullen door hen nog eens naar een plaats naar keuze te voeren om zo een fantastische dag te bezorgen, deze reportage is mij sedertdien steeds bijgebleven.

Het concept voor deze dag is anders dan gewoonlijk. Op zaterdag 10 juni wordt telkens één uur gereden, met als mogelijke aanvangsuren: 8.30 uur, 10.30 uur, 12.30 uur, 14.30 uur, 16.30 uur en 18.30 uur.  Prijs is 25 euro per Vespa, 5 euro extra als er een passagier meerijdt. Reserveren vooraf kan via 0496 51 94 85 of vespasso@outlook.be.”