Vespasso: cruisen in stijl

Jenka Watteny

25/03/2022
Bedrijf

Met het mooie weer wil een mens al eens buiten komen. Fietsen, wandelen, of gezellig op een terras zitten. Of als het wat origineler mag, dan huur je gewoon een Vespa bij Vespasso. 

Timothy Leyre (43) kwam ongeveer vier jaar geleden op het idee om Vespa's te verhuren. Hij werkt als boekhouder maar om wat afwisseling te hebben met een ganse dag voor het scherm zitten, ging hij op zoek naar iets extra's. Na wikken en wegen, opties overlopen en de mogelijkheden bekijken startte hij uiteindelijk met Vespasso. Timothy woont samen met zijn vrouw Evelyn Vandecasteele (45) en hun dochter in de Felix Timmermanslaan 17 in Lichtervelde. 

Nostalgie

Timothy: "Bij de start was er in de streek bijna niemand die Vespa's verhuurde. Lichtervelde is op zich niet zo toeristisch, maar het is centraal gelegen en dus het ideale startpunt om alle richtingen uit te gaan. Met een computerprogramma bereid ik eerst alle routes voor, waarbij het belangrijk is om de drukke banen te vermijden. Dan zet ik ze op GPS en rij de route met de auto of met de Vespa. Op die manier kan ik nog wijzigingen aanbrengen zo nodig, bijvoorbeeld als er wegenwerken zijn. Ik heb vroeger zelf een brommer gehad, voor mij is dit een stukje nostalgie."

Keuze uit 17 routes

Timothy: "Er zijn 17 routes, verspreid over twee, drie, vier of acht uur. De routes van acht uur zitten tussen de 108 en 132 kilometer, één van deze route rijdt langs de Vlaamse Ardennen. Ik kijk dat er wat bezienswaardigheden zijn en dat er onderweg tijd is om te stoppen, afhankelijk van het aantal uur dat er gereden wordt. Als dat drie uur rijden is, is er een stop voorzien van een half uur. Dan rij je bijvoorbeeld langs De Bossneppe en is er tijd om een ijsje te eten. Er zijn twee eetroutes met drie stops voor tappa en een drankje, een hoofdschotel en een drankje en een ijsbeker als dessert."

Acties

Timothy: "In deze tijd van het jaar is het mogelijk lastminute te reserveren, maar naar de zomer toe is het beter wat vroeger te reserveren. Voor de eetroutes vragen we sowieso dit tijdig aan te vragen om alles te kunnen regelen. Bij de start wordt uitleg gegeven over de route, hoe de Vespa werkt en wordt een brochure meegegeven met horecagelegenheden waar je passeert. Er kan een proefritje gedaan worden hier in onze wijk. We hebben vijf Vespa's, waardoor je maximaal met tien personen kan reserveren (bestuurder en passagier). Soms zijn er acties zoals met moederdag, vaderdag of Valentijn."

Reserveren

Vespasso vind je terug op facebook: Vespasso Vespaverhuur Lichtervelde, Instagram: vespassolichtervelde of via de website www.vespasso.be, die een volledige update kreeg. Op facebook loopt momenteel een mooie win actie tot en met 31 maart. 

Heb je gereserveerd maar het weer zit die dag niet mee? Geen nood, bij Vespasso zijn ze soepel en kan je een tegoedbon krijgen om in te wisselen bij mooi weer.