Veilige fietspaden in de Koolskampstraat gevraagd

Patrick Demarest

21/12/2021
Actua

Zaterdag 18 december hield de jeugdraad een symbolische actie waarbij ze willen aantonen dat een veiliger fietspad echt nodig is. Aan wegbeheerder AWV – Agentschap van Wegen en Verkeer – vragen ze dringend werk te maken van veilige verhoogde en brede enkelrichtingsfietspaden, veilige fietsoversteken en snelheid beperkende maatregelen.

Robin Gevaert, voorzitter van jeugdraad Lichtervelde verduidelijkte deze actie: "al meerdere jaren is de fietsveiligheid binnen de gemeente een terugkerend gespreksonderwerp binnen de jeugdraad. Vanuit de gemeente Lichtervelde werd er de laatste jaren sterk ingezet op het fietsbeleid, wat we uiteraard alleen maar toejuichen, maar vanuit de jeugdraad merken we dat de noodzakelijke heraanleg van veilige fietspaden op wegen die niet in beheer zijn van de gemeente telkenmale uitgesteld wordt. Meer dan 550 kinderen verplaatsen zich met de fiets naar hun favoriete jeugdlokalen gelegen langs de Koolskampstraat. Het is dan ook noodzakelijk om veilige fietspaden te voorzien. Op heden is er maar langs één kant van de weg een niet vrij liggend fietspad aanwezig die uiteindelijk veel te smal is om veilig, in beide richtingen te kunnen fietsen."

"Onbegrijpelijk dat men vanuit Vlaanderen, bijna wekelijks, communiceert in de media rondom de noodzaak voor veilige fietspaden en de onveilige situatie in de Koolskampstraat al meer dan tien jaar laat aanslepen. Vanuit de jeugdraad hopen we, in naam van de vele fietsgebruikers langs deze weg, een planning te verkrijgen van AWV zodat we een zicht krijgen op wanneer deze noodzakelijke werken zullen uitgevoerd worden," aldus een strijdvaardige jeugdraad en besturen van de jeugdverenigingen.