Van Houtwal tot Huwynsbossen

Patrick Demarest

10/05/2021
Natuur

Het Stadlandschap herneemt zijn activiteiten in de groendomeinen van het West-Vlaamse hart. Na een lange periode van stilte bijt natuurgids Guy Vandenabeelde de spits af in zijn thuishaven Lichtervelde. Op donderdag 13 mei staat de gegidste wandeling “Van Houtwal tot Huwynsbossen op het wandelmenu. 

Van wat op historische kaarten ingekleurd was als de Huwynsbossen met een oppervlakte van meer dan 100 ha bleef na de tweede wereldoorlog omzeggens niks meer over. Edoch, een afgesloten dreef, waarlangs de natuur rustig zijn gang kon gaan resulteerde in een zeer waardevolle houtwal. Het bos leefde verder.

Wellicht heeft deze stille getuige er mee toe bijgedragen om het gebied in ere te herstellen. Tegenwoordig beschikken we terug over 35 ha jong en dynamisch bos dat een harmonisch geheel vormt met het bijzonder boeiend glooiend landschap.

Hoe dit allemaal tot stand kwam en hoe het landschap zich verder ontwikkelt, wordt voor iedere geïnteresseerde wandelaar en natuurliefhebber uit de doeken gedaan tijdens een twee uur durende wandeling. 

VOORAF INSCHRIJVEN VERPLICHT

​Let op! Voor deze activiteit moet je vooraf inschrijven.
Inschrijven is mogelijk tot woensdag 12 mei 2021 (12 uur).
Zonder (elektronische/telefonische) bevestiging ben je niet ingeschreven.

Wanneer: donderdag 13 mei (9.30 - 11.30 uur)
Waar: Huwynsbossen
Plaats van afspraak: Kiosk parking Beverenstraat, Lichtervelde 
Voor wie: volwassenen
Gids: Guy Vandenabeele
Organisatie: Stadlandschap West-Vlaamse hart
Info en inschrijven: westvlaamsehart@west-vlaanderen.be  – Telefoon  051 27 55 50.
(EVT)