Trucktocht De Vleugels strijkt neer in Lichtervelde

Jenka Watteny

07/07/2022
Sociaal

Trucktocht De Vleugels uit Klerken zet voor de 35ste keer uit op zaterdag 16 juli. Rond 11.30 uur strijkt de vrachtwagencolonne neer in en rond de site van OC De Schouw. 

De Vleugels is een expertise- en ondersteuningscentrum voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Al sinds 1986 organiseren ze jaarlijks een grote trucktocht voor hun cliĆ«nten en familie. Na een corona-stop van twee jaar koos de organisatie De Vleugels Lichtervelde als gastgemeente. Het gemeentebestuur neemt deze rol graag aan, in samenwerking met Kiekafobee, waar de opbrengst van het evenement naartoe zal gaan en Tordale, die de animatie op site Vancoillie zal verzorgen. 

150 trucks en 600 bezoekers stoppen in Lichtervelde waar de deelnemers in De Schouw stoofvlees met frietjes eten. In de buurt van OC De Schouw en Site Vancoillie zijn er heel wat leuke activiteiten en animaties, zoals een springkasteel, ballonplooier, accordeonist, volksspelen, blusinitiatie door de brandweer en een muzikale optocht. Gedurende gans de namiddag verzorgt Kiekafobee de bar waar alle dorstigen gelaafd worden. 

Na afloop van het programma rijden de trucks om 16.30 uur samen van de site van OC De Schouw dwars over de markt richting Zwevezele. Een ware gebeurtenis waarbij de gemeente Lichtervelde iedereen oproept om bij die doortocht langs het parcours buiten te staan en te zwaaien naar de deelnemers. 

Programma

Zaterdag 16 juli 2022: 

Rond 11.30 uur stop in en rond de sites van OC De Schouw. De Tweelindenstraat, Olmenlaan en Stegelstraat zullen hierdoor mogelijk hinder ervaren. 

Om 16.30 uur vertrekken de trucks over de markt richting Zwevezele.