Trial

Jenka Watteny

06/09/2024
sport

Trialclub maakt zich klaar voor een weekend rijplezier op hun parcours langs de Fonteinestraat 19 in Lichtervelde. Zaterdag 7 en zondag 8 september van 11 tot 16.30 uur, gratis inkom. Er is een gelegenheidsbar op het hof van Luc Delcroix. 


Geert Carpentier, voorzitter TSCL

"Het bestuur van TSCL bestaat uit mezelf, Martine Vansteelant, Joël Vandewiele, Patrick Morteléen enkele niet–Lichterveldenaren. De hindernissen op het terrein worden steeds aangepast zodat er variatie in zit. De moeilijkheidsgraad wordt aangepast per categorie. Bedoeling van de hindernissen is om de trialisten het parcours te laten afleggen zonder voeten aan de grond te zetten want dat levert strafpunten op. Trial is een evenwichts- en behendigeidssport."  

Trial For Kids - Geert Carpentier: 

“Onze bestuursleden Dominiek Coppens en zoon Zeno zetten zich steeds in om het terrein up-to-date te houden samen met enkele vrijwilligers die zelf actief zijn in de trialsport. Zeno staat in het Vlaams Kampioenschap bij de Inters aan de leiding. Zij zijn ook de drijvende kracht achter Trial For Kids. Motorsport Vlaanderen heeft met steun van Sport Vlaanderen dit jaar een initiatief opgezet om jonge kinderen kennis te laten maken met de trialsport. Er werd geïnvesteerd in kleine elektrische trialmotortjes, passende kledij en veiligheidsvoorzieningen. Het terrein van Lichtervelde werd door Motorsport Vlaanderen uitgekozen om opleidingen en oefensessies te geven. Tijdens een oefensessie wordt een trialmotor, uitrusting, verzekering en begeleiding voorzien per deelnemend kind.” 

bigpic
Foto 1 van 1
Foto 1 van 1