Tordale zet de deuren open op Dag van de Zorg op 15 mei

Patrick Demarest

30/04/2022
Actua

Op 15 mei is er de Dag van de Zorg. Tordale vzw stelt die dag twee locaties open voor het brede publiek waarbij inclusie centraal staat: de Peerdenposterij en de site Torhout-Oost met een compleet nieuwe grootkeuken.

De Peerdenposterij is een nieuw project in een historisch pand. 21 assistentieflats, een groepswoning van Tordale en het artistiek atelier De Beelderij vinden er onderdak. De Peerdenposterij is een inclusief initiatief in samenwerking met Peter Lavens en zijn team en Tordale vzw.

De site Torhout-Oost kreeg na grondige verbouwingen een nieuwe look. De site is nu toegankelijk via een trage weg voor wandelaars en fietsers. Er komt een gloednieuwe (feest)zaal die ook de buurtbewoners kunnen huren. Op de site komen rustbankjes, een petanquebaan en speelgroen.

Gert Maertens (communicatie Tordale): "Op beide locaties gaat een breed aanbod aan activiteiten door zoals een belevingsparcours, animatie, kindergrime,… Uitzonderlijk zetten  we deur van de nieuwe grootkeuken open en geven we je een blik achter de schermen. Een huifkar pendelt tussen de twee locaties."

De opendeur vindt plaats van 10 tot 12 en van 13 tot 17 uur.

Meer info vind je op de website van de Dag van de Zorg.