Tordale stelt de Biekorf in Lichtervelde open voor Oekraïense vluchtelingen

Patrick Demarest

30/03/2022
Actua

De oorlog in Oekraïne houdt iedereen op de één of andere manier bezig. Gezien de Biekorf (een dubbele woning van Tordale in de Statiestraat in Lichtervelde) niet gebruikt wordt op dit moment hebben ze beslist om hiermee aan de slag te gaan voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Vanaf 4 april kunnen er 4 moeders en 12 kinderen terecht. Ze zijn wel nog op zoek naar vuilnisbakken met deksel.

Gert Maertens (communicatie Tordale): "Samen met OptimaT en het Lokaal Bestuur van Lichtervelde steken we de handen uit de mouwen voor dit project ! De eerste stap is de ruimtes zo aangenaam mogelijk maken: klaar voor een fijn ontvangst. Samen met verschillende vrijwilligers wordt er gepoetst, geschilderd, genaaid enz.

We hopen zo een klein steentje te kunnen bijdragen voor de ondersteuning van op dit moment zeer kwetsbare personen. We hopen ook op één of andere manier misschien wat verbinding te kunnen hebben met hen door ze te betrekken in waar we in Tordale mee bezig zijn …

Op zoek naar


Rita Lombaert :"Iedereen volgt best Samen Solidair om te weten waar onze noden liggen. Wie in het weekend (zaterdag) nog een handje wil helpen, neemt best even contact met me op. (Via messenger) Voor vrijdag zoeken we nog iemand die wilt ‘rechttoe/rechtaan’ stikken (gordijnen)."
"Wat we NU nog echt nodig hebben zijn allerhande soorten vuilnisbakken. Drie waar gemeentelijke vuilniszakken in kunnen ; 3 voor keuken & living ; voor slaapkamers 15 kleine - telkens MET deksel."

Zaterdag- en zondagnamiddag kan er afgezet worden in De Biekorf, tussen 14 en 17 uur
Statiestraat 10, Lichtervelde.