Tamara De Jode voorspelt je toekomst

Jenka Watteny

14/05/2022
Beurs

Een uitgebreid programma op de spirituele beurs in OC De Schouw op zondag 15 mei. De inrichter, Bloom, omschrijft het zelf als een gezellige, bezielde, spirituele beurs. Lichtervelde Vandaag interviewde Tamara De Jode, kaartlegster, en aanwezig op de beurs.  

Tamara De Jode (43) is geen onbekende in Lichtervelde, want ze woonde er zelf jarenlang. Op de vraag hoe lang ze al kaarten legt, antwoordt ze: "Eén jaar", maar eigenlijk wist ze als klein meisje al dat ze een speciale gave had. 

Hoe uit zich dat als klein meisje?

Tamara: "Het was een soort van hooggevoeligheid, déjà-vu gevoelens of dingen aanvoelen die nog stonden te gebeuren. Mijn leeftijdsgenoten vonden me 'creepy', omdat ik hen dingen vertelde die ik onmogelijk kon weten. Ik heb mijn gave heel lang geblokkeerd omdat ik erbij wou horen. Zelfs op volwassen leeftijd twijfelde ik, tot de paragnosten waar ik les volgde zeiden dat, als ik het niet kan, niemand het kan. De eerste keer dat ik op een beurs stond was ik aarzelend, maar naderhand voelde ik me fantastisch. Vorig jaar ben ik officieel gestart als professioneel kaartlegster."

Hoe gaat het kaart leggen in zijn werk?

Tamara: "Ik neem de hand vast van de klant en krijg bij het eerste contact van alles door, dan neem ik mijn pendel en vraag ik bevestiging. Met het kaartleggen ga ik daar dieper op in, over werk, gezin, relaties. Eén sessie duurt minimum een half uur tot maximum een uur. Niet dat ik exact na een uur afklok. Als er naderhand een bijkomende vraag is, dan kunnen ze die mij stellen via mail of via telefoon. Kaartleggen kan bij mij thuis, via video-call, telefoon of via email. 

Meer en meer mensen komen langs op zo'n beurs, om te weten hoe ze hun toekomst verder kunnen aanpakken. Binnenkort start ik met een opleiding als trauma-therapeute. Onverwerkte trauma's brengen veel schade aan waardoor men steeds opnieuw in een vicieuze cirkel terechtkomt. Ze blijven kiezen voor de verkeerde man, maken constant slechte financiële keuzes, ook constante tegenslagen overheersen hun leven. Zelfs psychosomatische pijnen worden gelinkt aan onverwerkte trauma's. Door op zoek te gaan naar die trauma's en ze te verwerken, ze te plaatsen en te aanvaarden, erin te berusten, wordt deze cirkel doorbroken. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik spreek uit ervaring want om scientoloog te worden moet je zelf clean zijn, dat wil zeggen dat je zelf sessies moet ondergaan om trauma's te verwerken anders kan je geen andere mensen helpen. Mijn toekomstige leerkracht zit drie maand in Amerika om zijn opleiding als Meester in de scientologie te volbrengen. Als alles goed gaat zal hij op 1 juni terug zijn."

Hoe reageer je op negativiteit, en hoe breng je slecht nieuws aan? 

Tamara: "Soms komen er koppels langs waarvan de één wat terughoudender is en het kaartleggen in twijfel trekt. Dan leg ik een kaart voor die persoon en vertel iets wat ik eigenlijk niet kan weten. Daar schrikken ze van en verdwijnt het ongeloof. Slecht nieuws breng ik zacht aan. Ik zal nooit zeggen aan een persoon dat die heel ziek is. Ik zal vertellen dat het misschien beter is om eens langs te gaan bij de dokter. Er is een regel die stelt dat we nooit de dood mogen voorspellen. Zo was er ooit iemand die wou weten of haar buurman snel zou doodvallen, want hij werkte op haar zenuwen. Zo werkt het natuurlijk niet."

Tamara De Jode geeft, naast het kaartlezen, chakra healing massages, voetreflexologie en binnenkort dus ook trauma-therapie. 

Je kan Tamara een bezoek brengen op de spirituele beurs in OC De Schouw op zondag 15 mei, van 10 tot 17.30 uur.