't JOC De Lichting wil draagkracht bij jongeren creëren

Jenka Watteny

28/05/2022
jeugd

Onze jeugd wil een ontmoetingsplaats met veel opties. Dat bleek door een rondvraag bij de Lichterveldse jeugd. Febe, de jongerencoach sprak de niet-georganiseerde jeugd, Stijn, de jongerenconsulent ging samen met de voorzitters van de jeugdraad en schepen van jeugd langs bij de jeugdverenigingen. 


't JOC De Lichting = jeugdhuiswerking 2.0

Uit de rondvraag bleek dat jongeren een plaats nodig hebben waar ze stoom kunnen aflaten, waar iedereen zich thuis voelt tussen de vrienden. Niet enkel tot de vroege uurtjes maar ook voor een namiddag met toffe activiteiten. Dit voor verenigingen en clubs die er draaien voor eigen verdiensten tot jongeren met kleinere, lokale inzamelacties, van kansen voor jonge artiesten tot een plaats voor vrijwilligers, naast de projecten van jongerencoach Febe zoals het Chillkot. 

Vernieuwd gebruiksreglement

Het huurreglement van het JOC werd herzien. Vanaf heden wordt het JOC een jeugdhuiswerking op zich, in al haar facetten. De barruimte komt ter verhuur en staat open voor verenigingen, organisaties en geĆ«ngageerde jongeren met de jeugd als doelpubliek. 

De stuurgroep die de schouders onder dit project zet bestaat uit de jeugdconsulent, de jongerencoach en de voorzitters van de jeugdraad. Deze stuurgroep staat vooral in voor het bewaken van een gevarieerd, consequent een laagdrempelig aanbod. Het doel is draagkracht bij jongeren creƫren. De jongeren ondersteunen, ten dienste staan en nieuw engagement helpen lanceren.