Stijn Cornette vervangt Arne op de jeugddienst

Jenka Watteny

01/04/2022
jeugd

Hij kondigde op Instagram op ludieke manier zijn komst aan. Stijn Cornette neemt sinds begin maart de touwtjes in handen op de jeugddienst van Lichtervelde. 

Stijn Cornette (24) is afgestudeerd als leerkracht lager onderwijs en werkte een jaar in het buitengewoon onderwijs, zes maanden als leerkracht, zes maanden als zorgleerkracht. Hij woont in Gent maar komt graag terug naar Lichtervelde om de jeugddienst te bemannen. Hij vervangt Arne Crevits. 

Jeugddienst en jeugdraad, het zijn twee verschillende zaken maar toch vloeien ze soms in elkaar. "De jeugddienst hangt vast aan het gemeentebestuur," legt Stijn uit, "dit omvat onder andere speelplein verantwoordelijke, ondersteuning van de jeugdraad, verhuur van het JOC en de georganiseerde jeugd. Ik heb mijn intrek genomen in het JOC, samen met Febe, de jongerencoach, zodat de jongeren letterlijk ons bureau binnen kunnen komen om hun bezorgdheden te uiten of gewoon om een babbeltje te slaan. Het JOC is toegankelijker dan het gemeentehuis. De jeugd moet weten dat er geluisterd wordt, dat ze op een open manier kunnen vertellen wat er scheelt of leeft bij hen. Zo kwamen er onlangs een groep meisjes langs die spontaan kwamen praten, bijvoorbeeld over de blok in het JOC."

"Ik zie wel wat er uit komt, ik hoop dat wat ik doe in de smaak valt. Het is langzaam aan het groeien. We zetten in op social media en mond-op-mond reclame. Onze deur staat elke dag open!"