Startdag Jongensscouts

Jenka Watteny

31/08/2024
jeugd

De startdag van de jongensscouts Lichtervelde vindt plaats op zaterdag 7 september vanaf 13.30 uur aan het lokaal in de Oude Bruggeweg 16. Iedereen vanaf het eerste leerjaar is welkom. 

(Foto Archief) 


Jongensscouts Lichtervelde: 

"KAPOENEN 
Bij de allerjongste beginnen we bij de kapoenen, dit zijn de eerste en tweede leerjaren. Kapoenen zijn om te zoenen! 
WELPEN 
Het 3de t.e.m 5de leerjaar wordt getemd door de welpentemmers. Jongetjes worden grote jongetjes en deinzen voor niets meer terug! 
JONGVERKENNERS 
Wie in het zesde leerjaar of in de eerste twee jaren van het middelbaar zit mag zich aansluiten bij de stoere jongverkenners. De sjortechnieken worden aangeleerd en we maken kennis met een echt tentenkamp!  
VERKENNERS 
We hebben de zware beren van verkenners die in het 3de t.e.m 5de middelbaar zitten. Survivalskills worden op de proef gesteld en de boog mag vaker ongespannen staan. 
JINS 
Als laatste hebben we nog onze jins en dit is ook de oudste tak, zij zitten in het 6de middelbaar. De kloof tussen lid en leiding wordt alsmaar kleiner. De jins proeven al eens van het 'leiding-zijn'.

Afkomen is de boodschap en neem zoveel mogelijk klasgenoten en vrienden mee naar de startdag! Vragen? Kijk zeker eens op onze website www.scoutslichtervelde.be of stuur een mailtje naar groepsleiding@scoutslichtervelde.be 
Houd zeker ook onze facebookpagina in de gaten!"