Septemberkermis: editie 2021

Patrick Demarest

22/09/2021
straat/wijk

Vanaf donderdag 23 september tot en met zondag 26 september wordt de septemberkermis georganiseerd. Het wordt er eentje met kermis, veel koers, feestjes en gezellig samenzijn in de feesttent en op het Gildhofplein.


Veel koersen in het centrum, veel te beleven in de feesttent
Op donderdag 23 september wordt om 13 uur de aftrap gegeven met ‘Grote Prijs Gilbert Desmet’, een retrokoers zonder weerga. Om 15 uur volgt de ‘Omloop van het Houtland’, een UCI Mannen 1.1-koers.
Op vrijdag 24 september is er om 13.30 uur in de feesttent op de markt Kaaskaarting voor senioren. Voor 1,50 euro doe je al een spelletje mee. Op het Gildhofplein kan je van 17 tot 19 uur terecht voor de ‘Happy Gildhofuurtjes’ met Stella en Jupiler aan 1 euro.
Op zaterdag 25 september is er om 14 uur Kindertheater met BLITz in de feesttent. Inkom is 2 euro en je krijgt er een drankje en een snack bovenop. Eveneens om 14 uur start aan het Gildhofplein de ‘Grote prijs Café De Zwarte Leeuw’, een wielerwedstrijd voor dames jeugd. De aankomst is in de Astridlaan, ter hoogte van het Gildhofplein. Om 15 uur speelt KFC Lichtervelde thuis tegen Dosko Kanegem en om 16 uur is er de ‘Memorial Peter Buijsse’, een wielerwedstrijd voor juniores.
In de feesttent op de markt kan je op zaterdag vanaf 20 uur terecht voor de Comedyavond ‘Get Up Stand Up’ met MC Jasper Pousson, Amelie Albrecht en Gili. Vanaf 22.30 uur keren we terug in de tijd met ‘Back to the 70’s, 80’s en 90’s’. Ambiance gegarandeerd!
Op zondag 26 september kan je kiezen tussen het wandelconcert van de Kon. Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan om 10.30 uur en het aperitiefconcert door Harmonie De Burgersgilde rond het Gildhofplein vanaf 11 uur. Om 14 uur is het terug tijd voor koers met de ‘Grote Prijs Andy Demeulenaere’, een wielerwedstrijd voor wielertoeristen en om 16 uur met de ‘Grote Prijs Jerry Denys’, een wielerwedstrijd voor nieuwelingen. Beide koersen hebben hun start en aankomst in de Astridlaan ter hoogte van het Gildhofplein.

Parcours wielerwedstrijden: Astridlaan – Beverenstraat – Ridderstraat – Gentweg – Kortrijkstraat – Leysafortstraat – Koolskampstraat – Astridlaan.

Afstand per ronde : 7,11 km