Schetsontwerp nieuwe bibliotheek en uitbreiding woonzorgcentrum

Jenka Watteny

28/06/2024
Actua

Het schetsontwerp van de nieuwe bibliotheek en de uitbreiding van het woonzorgcentrum werd maandag voorgesteld. De uitbreidingen gebeuren in de huidige site van WZC 't Hof en LDC De Ploeg. 


De bibliotheek en de uitbreiding van het WZC met een centrum voor dagverzorging kost in totaal 10,5 miljoen euro. Het nieuwe dagverzorgingscentrum, op het gelijkvloers, krijgt de naam De Korenbloem. Daarnaast komen er zeven assistentieflats bij op de bovenverdieping, die elk een eigen terras hebben, en een uitbreiding met 20 nieuwe woonzorgkamers. 

Luc Haeghebaert, bibliothecaris:

"In de nieuwe bibliotheek staat ontmoeting en beleving centraal. In het ontwerp werden met veel zaken rekening gehouden die voortgekomen zijn uit het participatietraject. Voldoende ruimte, een leestuin, en een systeem van open-library, waarbij de openingsuren worden uitgebreid met onbemande uren. Ook de speelotheek verhuist mee naar de nieuwe bibliotheek. Er zal een intense samenwerking zijn met LDC De Ploeg, een polyvalente ruimte wordt zowel gebruikt voor cursussen of activiteiten van LDC De Ploeg als voor bijvoorbeeld lezingen georganiseerd door de bibliotheek. Er is een ruimte voorzien voor het Lichtervelds erfgoed, er zijn lees- en voorleeshoeken, een plaats voor het digipunt." 

Het college hoopt te kunnen starten met de bouw in 2026.