Samen solidair: een warme thuis, weg van huis

Jenka Watteny

01/04/2022
Actua

Er is weer leven in 'De Biekorf'. Vrijwilligers stomen het gebouw klaar om er straks noodopvang te voorzien voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen.

Misschien volg je het al op facebook of heb je al het één en ander over opgevangen, ze zijn druk bezig in De Biekorf. Rita Lombaert coördineert de werkzaamheden, maar zonder de vele vrijwilligers zou, want het is uiteindelijk een huzarenstukje, het niet doenbaar zijn. Wij gingen langs om enkele vrijwilligers aan het werk te zien, Rita geeft ons wat uitleg. 

"Van 1979 tot 2014 werd het gebouw De Biekorf bewoond door mensen van Tordale, mensen met een verstandelijke beperking. Daarna trok ons Creatief Atelier, De Beelderij, er in voor een vijftal jaar en de laatste 15 maanden was Buurtpunt B'Korf er gevestigd. Nu komen er terug mensen wonen. Het huis wordt noodopvang voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Het wordt ter beschikking gesteld voor minimum de komende vijf maanden. Vanaf maandag 4 april kunnen er vier moeders en kinderen intrekken. We hopen dat dit een plaats wordt waar ze zich veilig voelen. Samen kunnen we zorgen voor een warme thuis, weg van huis."

Wie meer info wil kan terecht bij Rita, rita.lombaert@tordale.be.

Op de Facebook pagina Samen Solidair vind je onder andere terug wat er momenteel het meest gezocht wordt.