Receptie voor nieuwe Lichterveldenaren

Jenka Watteny

12/06/2022
Actua

Tien jaar geleden telde Lichtervelde zo'n 8500 inwoners, vandaag zijn er dat meer dan 9100. Lichtervelde Leeft, en daarom heette de gemeente vandaag hun nieuwe inwoners welkom in OC De Schouw. Lichtervelde Vandaag vroeg aan twee koppels wat ze nu echt van onze gemeente vinden. 


Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn sprak de nieuwe inwoners toe en gaf hen een heel hartelijke welkom. Lichtervelde is een landelijke gemeente met heel wat activiteiten. Zoals het zwembad en sportterrein, cultuurhuis De Keizer, de Huwynsbossen en niet te vergeten een accordeon-gemeente met de familie Callewaert. Er is het woonzorgcentrum en het lokaal dienstencentrum waar iedereen steeds terecht kan. Els Kindt, schepen van communicatie geeft mee dat Lichtervelde een open huis is met een open communicatie. Via facebook, de website, het infoblad dat vier keer per jaar uitkomt en uiteraard een open deur naar het gemeentehuis zelf. 

Marcel De Geldere (75) en Anna Lanssens (72) zijn afkomstig van Torhout waar ze vanaf hun 25ste levensjaar woonden. "We kwamen naar Lichtervelde omdat drie van onze vier kinderen hier wonen. Wijzelf kochten een huis in de Burgemeester Callewaertlaan, sinds februari één jaar. Het is alsof we elke dag in een vakantiewoning zitten, zo graag wonen we daar. Ons huis in Torhout was te groot, net zoals onze tuin. Intussen zijn we echte Lichterveldenaren."


Rani Vandenberghe (27) en Romain Bogaert (28) wonen sinds zomer 2020 in de Eikenlaan. Het is hun eerste woning samen. Rani: "Romain is van Westrozebeke, ik van Lichtervelde. Romain is mij naar hier gevolgd, ik wou het liefst in Lichtervelde blijven, waar mijn familie woont." Romain: "Lichtervelde is een toffe gemeente, er is veel te doen en het is goed gelegen."


Enkele cijfers over Lichtervelde: 

  • Tien jaar geleden waren er 8500 inwoners, op vandaag zijn er dat 9169.
  • In 2021 waren er 89 geboortes, 23 burgerlijke huwelijken en 94 overlijdens. Lichtervelde heeft vier plus 100-jarigen. 
  • 309 inwoners zijn van een andere nationaliteit, er zijn 42 verschillende nationaliteiten. 
  • Er zijn 19 gemeenteraadsleden van vier politieke families (SOMM, N-VA, Open Vld, CD&V) 
  • Lichtervelde heeft een oppervlakte van 26 km2.