Pietjewietje: trendy kledij voor trendy kids

Jenka Watteny

10/03/2022
winkel

Voor trendy, handgemaakte kleren in kleurrijke, leuke print kan je terecht bij Pietjewietje, een online kledingwinkel. 

Koosnaam

Pietjewietje is de koosnaam voor AmĂ©lie, het zesjarige dochtertje van Kimberly Van Colen (33) en Pedro Serlet (42). Marie-Lou, anderhalf jaar jong is hun tweede dochtertje. Kimberly wou al heel lang baby- en kinderkledij verkopen. De naam was snel gekozen, Pietjewietje past perfect in het kader van kinderkledij. Kimberly startte de zoektocht naar kledingmerken om in te kopen, voor jongens en meisjes tot 16 jaar, en breidde dit uit met zelfgemaakte kleren. 

Handgemaakte kleding

"Ik naai zelf graag en probeer heel veel dingen uit voor mijn dochters. Meer en meer vond ik hierin mijn plezier, je krijgt meer waardering van de mensen als de kledij zelf gemaakt is. Ik ben opvoedster van opleiding maar volgde privĂ©lessen naaien in een naai-atelier, vooral om de details onder de knie te krijgen. Het meeste leer je door zelf te doen, jezelf te verbeteren en blijven nieuwe dingen uitproberen." 

Van baby tot maat 146

"Sommige kledingstukken gaan tot de leeftijd van twee jaar, zoals bijvoorbeeld een legging. Andere zijn te krijgen tot maat 146. Online kun je afgewerkte stukken kopen maar evengoed kan je een bepaald kledingstuk aanvragen. Zoals bijvoorbeeld bij een geboorte, waarbij ik een eerste pakje maak in de stijl van het geboortekaartje. Is het een thema met giraffen, dan ga ik op zoek naar een stof die daarbij past. Onlangs heb ik iets gemaakt voor een doopfeest, met als thema rupsje-nooit-genoeg. Dan probeer ik een vijftal stoffen hieromtrent te zoeken en kies ik samen met de mama uit welke ze precies wil. En of het een kleedje moet zijn, of een salopette, of een kruippakje."

Online

Pietjewietje vind je terug op facebook (Pietjewietje), Instagram (pietjewietje_lichtervelde) en webshop online (www.pietjewietje.be). Binnenkort start Kimberly met een nieuwsbrief.