Nominatie praktijkleraar van het jaar

Jenka Watteny

21/06/2023
Onderwijs

Dries Naert uit de Margarethalaan 34 is praktijkleraar in hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge en is genomineerd voor praktijkleraar van het jaar 2023. De prijs wordt elk jaar uitgereikt door het onderwijsmagazine Klasse. De winnaar wordt bekendgemaakt op maandag 26 juni. 

(Foto Spermalie - Hilde Cumptich, Sabrina Caeckaert en Dries Naert) 

Dries Naert (46) is praktijkleraar keuken in Spermalie sinds 2007. Uit 18 000 nominaties werden de laatste 50 geselecteerd. 

Dries: "Tegenwoordig is het veel meer dan lesgeven, je moet ook aandacht geven aan de leefwereld van de leerlingen. Luisteren is belangrijk, waardoor er een band ontstaat en er een goede verstandhouding groeit. Tussen de leerlingen staan, en er niet boven, is heel belangrijk. Genomineerd worden is een vorm van appreciatie. Ik ben blij dat niet alleen mijn collega's en directie mij appreciëren, maar ook de leerlingen. Spermalie is een familiale, warme school." 

Elk jaar kiezen collega’s, ouders en leerlingen zelf de genomineerden voor de ‘Leraar van het Jaar’. In 2023 gaat die titel naar een praktijkleraar die zijn leerlingen de kneepjes van het vak leert en de passie doorgeeft. "Want de impact van sterke praktijkleraren is enorm. Ze plaatsen het werk van hun leerlingen op een voetstuk en maken ze trots op wat ze kunnen," vindt Klasse. 

Op maandag 26 juni maakt Klasse de Leraar van het Jaar 2023 bekend.