Nieuwjaarsreceptie Open VLD

Jenka Watteny

21/01/2023
Politiek

Open VLD zette 2023 in met een nieuwjaarsreceptie, in aanwezigheid van Stephanie D'Hose, vicevoorzitter van Open VLD en jongste voorzitter van de Senaat ooit. Voorzitter van de afdeling Lichtervelde Noel Vlaemynck keek terug op 2022. 

"Het jaar is voorbijgevlogen," zegt Noel Vlaemynck, "en wat een jaar was dat. Even wennen en vooral hectisch. De heropstart van het normale leven na covid met veel onzekerheden, de oorlog in Oekraïne met veel vragen, een turbulente wereld met veel onduidelijkheden, de stijging van de energieprijzen. Geen gemakkelijk jaar en toch vonden we de heropstart waar we met volle teugen konden van genieten."

Op 1 mei 2022 vierde Open VLD Lichtervelde hun 50 jaar bestaan, na een jaar uitstel. "Het dagelijks bestuur moest herverkozen worden in 2022 voor een periode van drie jaar. Er zijn er altijd die zich niet herverkiesbaar stellen, maar gelukkig kwamen er ook enkele nieuwe bij. Toch doen we een oproep naar enkele bestuursleden erbij. De leeftijd doet er niet toe, wat van belang is, is de inzet."

Er werd een ogenblik stilte gehouden voor de overledenen. "In onze liberale familie werden we getroffen door het overlijden van dierbaren, denken we ook aan één van onze pioniers, Modest Derho, die overleed op 23 november op 87-jarige leeftijd." Modest Derho had een politieke loopbaan van 27 jaar in de gemeentepolitiek en drie jaar als OCMW-raadslid.

"Op politiek vlak zijn wij een kleine speler in de gemeente," benadrukte Noel, "echter laten we niet na geregeld op het voorplan te komen in de gemeenteraad. Er liggen nog enkele voorstellen klaar die we gaan presenteren in de komende weken. Zoals het ijsvrij maken van de voetpaden met pekelzout, straatnaamborden in reflecterende letters, de nodige herstellingswerken aan het monument op de Markt en de aankoop van naaldbussen voor de steeds toenemende diabetes patiënten. Als partij slapen we niet, maar we werken."