Musicalstage voor kids

Patrick Demarest

23/08/2020
jeugd muziek

Dansen, zingen en acteren… Welke jongere tussen 8 en 15 jaar, droomt er niet van te schitteren in musicals als Sneeuwwitje, Assepoester, Pinokkio, Alice in Wonderland, De 3 Biggetjes, Grease, Mamma Mia, Annie, enz. Vlaanderen is met vzw Podium C. een toneel- en musicalplatform rijker. Stichter-voorzitter en creatieve duizendpoot Stephanie Caset, afkomstig uit Lichtervelde, pakt eind augustus in de Eventhal (voorheen Place2Party), uit met een driedaagse musical zomerstage voor kinderen.

“Op onze agenda prijkt op 24, 25 en 26 augustus 2020, een heuse musicalstage voor kinderen”, begint Stephanie Caset, nu wonende in Brugge. “Er zijn reeds 28 kids, die in verschillende bubbels op musical-stage komen, ingeschreven. En daar zijn we uiteraard trots op, hoewel dit geen eindpunt is en er nog steeds ouders hun kinderen kunnen inschrijven.”

Showmoment

De zomer musicalstage vindt plaats in de Eventhall in Torhout (voorheen Place2Party). “Tijdens deze 3-daagse doornemen we alle stappen van het maken van een musical”, vervolgt Stephanie. “Zo schrijven we samen een verhaal, kiezen we gepaste muziek, verdelen we de rollen, maken we een choreografie, denken we na over de decors, enz. Kortom, we creëren een productie met schitterend showmoment op woensdag 26 augustus om 16u30.”

“De dag begint telkens om 9 en eindigt om 16.30 uur”, besluit Stephanie Caset, de artistieke duizendpoot binnen Podium C vzw. Deelnemen aan de driedaagse musicalstage in augustus telkens van 9 tot 16.30 uur kost 95 euro. Inschrijven kan bij Stephanie Caset via www.podium-c.com.

Vanaf 9 september starten ze ook met een Musical-Academy, Maar daar lees je meer over in een andere bijdrage.
(EVH)