"Mikken op Pasen"

Patrick Demarest

11/12/2020
Actua

Peter Duyck (55), is naast zaakvoerder van Automatisatie Duyck ook voorzitter van Unizo Lichtervelde. "In april 2021 ben ik dat 20 jaar en dan geef ik de fakkel door", zegt Peter. Wij vroegen nog vlug even hoe het gaat met Unizo en de handelszaken in Lichtervelde.

Peter: "Zoals overal hebben onze handelaars het in deze coronatijden heel moeilijk. En ik vrees dat het ergste nog moet komen. Winkeliers doen echter hun uiterste best en dat deden en doen ook het gemeentebestuur en Unizo. Wij hebben samen acties uitgedokterd om de lokale handelaars te ondersteunen zonder dat het hen iets kost. Een eindejaarsactie deden we niet omdat er te veel onzekerheid was. Ik denk dan ook dat we ons voluit gaan richten op Pasen om verkoopgerichte acties te lanceren."

Hoelang ben je voorzitter van Unizo Lichtervelde?

Peter: "In april 2021 wordt dat 20 jaar. Dan stop ik ook. Zoek er niets achter maar het is mooi geweest en het is een mooi getal. Tijd voor nieuw bloed!"

Hoelang bestaat je bedrijf al?

Peter: "25 jaar."

Hoe heb je daar de coronacrisis gevoeld?

Peter: "In de maanden maart en april was het kalm maar in mei is het volop heropgestart. En nu is het weer even druk als anders."