Lovin' Granola: eten moet leuk blijven

Jenka Watteny

30/06/2022
winkel

Granola is niet meer weg te denken in onze eetcultuur. Het is gezond, een ideale vervanger voor ontbijt en is nu ook verkrijgbaar in Lichtervelde, waar Vicky Deweerdt ze zelf maakt. Granola met melkchocolade en banaan, frambozen en ruby chocolade 'La vie en rose', of basic Granola: je kan het allemaal bestellen bij 'Lovin' Granola'. 

Vicky Deweerdt (37) staat sinds veertien jaar samen met haar man Jorme Decrock (38) op de markt waar ze kaas verkopen. Nu hun beide dochters, Leonie (15) en Nanou (13), al wat ouder zijn, vond Vicky de tijd rijp om zelf iets uit de grond te stampen. De keuze viel op granola. 

Waarom granola?

Vicky: "Geen idee. Ik weet nog altijd niet hoe ik bij granola kwam. Ik weet wel dat ik zelf iets wou starten wat te combineren was met de markten. Eind januari ben ik begonnen met 'Lovin' Granola'. Het eten van granola brengt zoveel voordelen met zich mee. Het bevat heel veel zaden, pitten, noten en goeie omega's, iets wat mensen vaak te kort komen. Het is de ideale vervanger van de klassieke ontbijtgranen. Ik ben geen gezondheidsgoeroe of diëtiste. Het is niet mijn bedoeling dat iedereen op dieet gaat. Ik wil een toegankelijk product aanbieden dat bovendien gezond is. Want eten moet leuk blijven, maar wel zoveel mogelijk gezond."

Matcha

Naast granola biedt Vicky ook Matcha aan: "Matcha is thee in poedervorm om bij water, fruitsap of melk te doen. Het is supergezond, je krijgt er extra energie door, er zitten veel vitamines en mineralen in. En het brengt innerlijke rust. Daarnaast is het heel goed voor de huid. Matcha is een goeie vervanger om lange uren te doorstaan en in tegenstelling tot cafeïne brengt het geen nevenwerkingen met zich mee. Ik werk zelf vele uren, ik kom eigenlijk altijd tijd te kort omdat ik zo gedreven ben en de lat altijd heel hoog leg. Er is weinig tijd voor hobby's, ik probeer één keer per week te sporten. We hebben pony's staan en ons toekomstplan is een voedselbos aan te leggen. Maar dat zijn plannen voor later."

Bestelpunten

Lovin' Granola heeft een verdeelpunt in Oedelem, in Lichtervelde bij Groenten&fruit Joost en Carine (Hogelaanstraat 35) en binnenkort ook bij Qfit in Hooglede (Brugsesteenweg 268). Verder kan je online bestellen via Instagram of gewoon op de markt bij het kaas Manil. Op donderdag tussen 14.30 uur en 18 uur kan je bij hen thuis langsgaan voor kaas en granola (Ketelbuiserstraat 127 in Lichtervelde). 

Instagram: lovingranola