Lighterfield on stage

Jenka Watteny

18/10/2022
muziek

Vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober organiseren Rock Piratos, Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan en de Koninklijke Harmonie De Burgersgilde 'Lighterfield on stage'. Twee dagen muziek, twee dagen een ander concept. 

Rock Piratos, Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan en de Koninklijke Harmonie De Burgersgilde organiseren samen ‘Lighterfield on stage’, een weekend vol Lichtervelds, muzikaal talent. Zes bands werken hieraan mee en de fanfare en de harmonie smelten samen tot één orkest. Een uniek gebeuren met hoofdzakelijk Lichtervelds talent.

“Het idee voor dit concept ontstond bij Sander Haeghebaert,” legt Christa Levecque uit, “nog voor de corona. Een soort Night of the proms in Lichtervelde. Corona zorgde ervoor dat het telkens werd opgeschoven maar nu komt het er eindelijk van. ‘Los Erpelos’ en ‘Les Arcs’ zijn twee bands die al meer dan 30 jaar niet meer samen hebben opgetreden.”

Naast de harmonie en de fanfare staan er zes bands op het podium, elk voor een set van een half uur. Los Erpelos, Les Arcs, Het akoestisch ei, The Lovebirds, De nevenprojecten en The Microwives.

Op vrijdag 28 oktober is er Lighterfield Rocks, waar vijf popgroepen optreden, Los Erpelos treedt die avond niet op. Achteraf is er een afterparty met de dj-set van The Lovebirds. Lighterfield Rocks start op vrijdag 28 oktober om 20 uur in OC De Schouw. Eén kaart kost

10 euro en is te verkrijgen bij Café De Piraat, Café De Vier Seizoenen en Cultuurhuis De Keizer. Presentator van dienst is Simon Bruneel.

Op zaterdag 29 oktober om 20 uur in OC De Schouw is er The Night of Lighterfield, waar alle bands optreden samen met fanfare De Zwaan en Harmonie De Burgersgilde. John Miles, The Beatles, Coldplay, Vlaamse medleys en internationale medleys, maar ook eigen nummers passeren de revue. De presentatie wordt verzorgd door Dieter Van Iseghem en Hans Roelens. De muzikale leiding gebeurt door Koen Dewulf en Mieke De Meyer. Tickets kosten 20 euro, online te koop via los.eventgoose.com.