Lichterveldevandaag is er voor Lichtervelde

Patrick Demarest

05/11/2020
Actua

Lichterveldevandaag heeft tot doel om lokaal algemeen en lokaal commercieel nieuws gratis te brengen voor de bezoekers van de website en facebookpagina. Alles wat op de website komt, wordt ook als trigger (met link) gebracht op de facebookpagina. Doel is alles wat leeft en smeult in Lichtervelde in de kijker zetten. En ja, we hebben nog werk. In elk geval krijgen we ook steun van het gemeentebestuur. We vroegen dus waar Lichtervelde voor staat?

(Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn, communicatieverantwoordelijke Sander Vandamme en schepen Els Kindt.) 

Hoe omschrijf je Lichtervelde als entiteit?

Els Kindt (o.a. schepen van economie en informatie en communicatie): "Een gezellige plattelandsgemeente met 1 dorpskern, sterk verenigingsleven en veel initiatief."

Wat zijn de pluspunten van Lichtervelde?

Els: "In Lichtervelde hebben we alles, je hoeft er niet in je blootje rond te lopen, je kan er ééntje drinken en gezellig iets eten. Je hoeft niet in je zetel te zitten ’s avonds want er is een ruim aanbod aan ontspanning georganiseerd door sport-, cultuur- en jeugdverenigingen."

Economische troeven?

Els: "Bereikbaartheid , E403 en 3de belangrijkste station in West-Vlaanderen!"

Vullen lokale zaken de vraag naar...in?

Els: "We beschikken over een heel divers aanbod met sterke ondernemers en handelaars. Studies stellen vast dat er ook veel gekocht wordt door eigen inwoners."

Ook het verenigingsleven staat sterk in zijn schoenen in Lichtervelde.

Els: "Iedereen kan zeker terecht bij een vereniging die aansluit bij zijn of haar interesses, zij het cultureel, sport of jeugd."

Hoe belangrijk is communicatie?

Els: "Super belangrijk en  nochtans super moeilijk. Facebook bereikt een groot percentage inwoners maar we mogen de communicatie die in de bus valt ook niet vergeten zodat informatie voor iedereen toegankelijk is."

Wat verwacht je als gemeentebestuur dan van Lichterveldevandaag?

Els: "Correcte info op een positieve manier voor een ruim bereik."