Korte Keten en Kapellekes

Patrick Demarest

15/05/2021
Actua

Ook in Lichtervelde gaat de week van de Korte Keten van 15 tot en met 23 mei niet onopgemerkt voorbij gaan. 

(Cool en Co)

Kapellekesroute
De ‘Korte Keten en Kapellekes’ fietsroute is een initiatief van het Lichtervelds Economisch Forum, de Landbouwraad en Unizo Lichtervelde samen met de gemeente en provincie West-Vlaanderen. Tijdens de Week van de Korte Keten, van 15 mei tot en met 23 mei, passeer je via de reeds gekende en uitgestippelde Kapellekesroute van 32km langs de Korte Keten handelaars van de gemeente.

(Aardbeien Van Houcke)
Deelnemers
Vijf deelnemers hebben het label 100% West-Vlaams: Koffie Dumolyn, De Bossneppe, Cool & Co, Damplashoeve, Hoeveslagerij Merelhof en Aardbeien Van Houcke, de aanvraag voor de Veldbloem is nog lopende.
Grondig Anders en Groenten en Fruit Joost en Carine nemen ook deel. 
Tombola
Aan de actie is een tombola verbonden waarbij 8 aankoopbonnen van 25 euro van de deelnemende handelaars verloot worden. Per aankoop bij een deelnemende handelaar krijg je een invulstrookje. Dit deponeer je in de gele brievenbus aan het gemeentehuis. Deponeren kan tot 25 mei 2021. De trekking volgt op 26 mei 2021 en de winnaars worden persoonlijk verwittigd.
Bij de ‘100% West-Vlaams’ leden worden extra per aankoop kraslotjes uitgedeeld waar je ook kans maakt op mooie prijzen die aangeboden worden door de provincie West-Vlaanderen.
Folder
De folder is te downloaden via de website van de gemeente. Voor de folder kan je ook terecht bij de deelnemende handelaars en in het gemeentehuis.