Kom op de koffie in de wereldwinkel op World Fair Trade Day

Patrick Demarest

06/05/2021
winkel

Op zaterdag 8 mei schenkt de Oxfam-Wereldwinkel van Lichtervelde haar klanten een gratis kopje eerlijke koffie. Hiermee nodigen de vrijwilligers van de Wereldwinkel iedereen uit om de wereld achter de winkel te leren kennen, naar aanleiding van de Internationale Dag van de Eerlijke Handel. Iedere klant maakt ook kans op een koffieverwenpakket t.w.v. 50 euro.

World Fair Trade Day wordt jaarlijks georganiseerd op de tweede zaterdag van mei. Koffie was (naast rietsuiker) het eerste product dat 50 jaar geleden de wereldwinkels, die dit jaar overigens 50 jaar bestaan, verkochten. De Oxfam-Wereldwinkels waren de eerste in België die aan de slag gingen met eerlijke koffie en kunnen zich met recht de fairtradekoffiepionier van België noemen. Ondertussen is de Oxfam nog steeds een van de bestverkochte fairtradekoffiemerken van het land.

Kris Vandenbussche: "Op een maand voor onze grote verhuis (de werkzaamheden schieten trouwens goed op), smijten wij nog eens onze deuren open van de winkel die 18 jaar onze uitvalsbasis was in de Marktstraat 26 in  Lichtervelde."

"Er zijn genoeg redenen om binnen te springen. Naast de nationale actie, waarbij iedere klant kans maakt op een koffieverwenpakket t.w.v.  50 euro, loopt er ook onze eigen spaaractie. Verder geniet elke klant van enkele heel interessante promo-acties op voedingsproducten. En natuurlijk is er nog het mooi handgemaakt artisanaat."

Met terras

"Zaterdag 8 mei 2021 is ook op een ander vlak een historische dag. Op die dag gaan de terrassen open. Daarom kunnen wij – volledig coronaproof - het kopje koffie op ons zonneterras aanbieden. Als dat geen extra reden is om langs te komen."

Praktisch:

Oxfam-Wereldwinkel Lichtervelde

Adres : Marktstraat 26, 8810 Lichtervelde

Openingsuren : Zaterdag 9 – 12 en 14 – 17 uur (op vrijdag & woensdag 15 – 18 uur)