Kathy Dewitte nieuwe algemeen directeur VIVES

Patrick Demarest

26/06/2024
Onderwijs

Kathy Dewitte komt aan het hoofd van hogeschool VIVES met meer dan 18.500 studenten, 1700 personeelsleden in zes studiegebieden biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk en dat op 5 campussen in West-Vlaanderen: Roeselare, Kortrijk, Brugge, Oostende, Torhout.


Kathy Dewitte (46) uit Zulte is vandaag Directeur Expertisenetwerk Business & Management aan Arteveldehogeschool. Het bestuursorgaan van hogeschool VIVES stelde haar aan na een uitgebreide selectieprocedure. Helemaal klaar voor het nieuwe academiejaar 2024-2025 volgt ze vanaf 1 september Maria De Smet op, momenteel directeur ad interim sinds september 2023. Maria De Smet blijft tot dan directeur ad interim.


Lieven Danneels, voorzitter van de raad van bestuur is alvast enthousiast: “Kathy Dewitte werd gekozen omdat we geloven in haar sterk leiderschap. Momenteel is ze ook verantwoordelijk voor kwaliteitsvolle opleidingen, onderzoek en dienstverlening. Kathy Dewitte heeft ervaring met het managen en verbinden van grote teams. We zijn ervan overtuigd dat haar leiderschapsstijl zal aansluiten bij de waarden drive, connectie en innovatie die we bij hogeschool VIVES nastreven.”


Bij haar huidige werkgever rolde Kathy Dewitte diverse geslaagde projecten uit zoals de opleiding International Business Management, de Engelstalige variant van de afstudeerrichting Internationaal Ondernemen en de coöperatieve vennootschap onder Gentrepreneur, het netwerk voor Gentse ondernemende studenten. Ze zette ook strategische samenwerkingen op met Syntra Midden-Vlaanderen voor het Expertisenetwerk Business en Management en later ook voor de volledige hogeschool. Dankzij haar jarenlange lidmaatschap van diverse lerende netwerken, draagt Kathy Dewitte tonnen ervaring en expertise met zich mee.


Kathy Dewitte studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen – specialisatie marketing aan Universiteit Gent. Haar carrière startte als Junior Research Executive om dan al heel snel over te stappen naar het hoger onderwijs in 2000 bij Universiteit Gent als facultaire studiebegeleider en coördinator van aanvullende opleidingen in de faculteit Economie- en Bedrijfskunde. In 2006 maakte ze de overstap naar de hogeschool als Vakgroepvoorzitter Marketing, projectleider Studentenconsultancy voor KMO’s en docent van verscheidene vakken. Vervolgens werd ze Opleidingscoördinator Bedrijfsmanagement en daarna Opleidingsdirecteur Bedrijfsmanagement, Office Management, International Business management en Int. Office Management vooraleer directeur te worden van het Expertisenetwerk Business & Management.


Over haar aanstelling reageert Kathy Dewitte heel opgetogen: “Met mijn rijke ervaring en passie voor hoger onderwijs wil ik me ten volle inzetten voor deze dynamische en ondernemende hogeschool. Ik kijk ernaar uit om samen te werken aan een nieuwe en mooie toekomst voor VIVES. Verbinding en elkaar inspireren zijn hierbij de sleutel tot succes. Want de toekomst... die bouwen we samen.”