Juniors en Tieners krijgen diploma in de techniekacademie

Jenka Watteny

14/12/2023
Onderwijs

De leerlingen van de Junior en Tiener techniekacademie in Lichtervelde ontvingen na de laatste les hun diploma. De techniekacademie vond plaats tussen oktober en december, elke woensdagnamiddag in de Middenschool Sint-Rembert.

Junior Techniekacademie 


De Junior Techniekacademie is voor kinderen van acht tot tien jaar. Tijdens zes workshops maakten ze projecten rond hout, textiel en programmeren. Zo maakten ze een gekke hanger, een eigen etui en werkten ze rond Lego Spike Essential


Tiener Techniekacademie


De Tiener Techniekacademie is voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Zij leerden de wondere wereld van techniek en technologie kennen. Gedurende drie workshops maakten ze projecten rond elektriciteit (deurmatalarm), bouw (flatgebouw), robotica-ICT (spike), en een bedrijfsbezoek.    

  

De bedoeling van de Techniekacademie is kinderen in hun vrije tijd kennis laten maken met STEM en Techniek. De Techniekacademie Lichtervelde wil een duidelijke link geven met het bedrijfsleven om jongens en meisjes te overtuigen dat met een technisch diploma de toekomstkansen gegarandeerd zijn.  

  De Techniekacademie is een initiatief van Hogeschool VIVES, met de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, de provincie West-Vlaanderen, de provincie Oost-Vlaanderen en tal van bedrijven/sectoren en lokale besturen.