Jeugdboekenmaand

Jenka Watteny

29/02/2024
Cultuur

Tijdens de maand maart is er overal in Vlaanderen jeugdboekenmaand. Dit jaar is het thema "Sport en Spel." In Lichtervelde organiseert de bibliotheek talrijke schoollezingen, is de leesmeter terug en wordt de spelotheek in de kijker gezet. 


Er zijn schoollezingen van o.a. Liesbet Slegers, Wally De Doncker, Benjamin Leroy, Mathilde Masters en een theatervoorstelling met Coach Boekie.

Voor de derde keer op rij wordt de leesmeter geïnstalleerd aan de gevel van de bib. In deze doorzichtige buis kunnen kinderen een zelf versierd balletje droppen. Als de buis vol is, wordt ze geledigd. Vorig jaar konden werd deze drie keer geleegd. 

Spelotheek in de kijker

De Spelotheek wordt gepromoot door een maand lang enkele gezelschapsspelen in de kijker te zetten in de bib. De jeugddienst stelt een Jenga ter beschikking. In de leeszaal kunnen de bezoekers de puzzel van Lichterveldenaar Simon Bruneel maken. Het is een puzzel van maar liefst duizend stukjes. Simon was zelf aanwezig om het eerste puzzelstukje te leggen. Benieuwd? https://www.youtube.com/watch?v=fJp403cJQyk&ab_channel=LichterveldeBib

Bezoekers zullen in de bib op de foto kunnen met een bekende sportman of -vrouw via een ‘green screen’. 

De vlaggen die vorig jaar gemaakt werden ter promotie van de jeugdboekenmaand, zullen opnieuw uitgehangen worden.