HighFiveDay2022: Spinning connects people

Jenka Watteny

27/10/2022
sport

G-Ride Spinning center Lichtervelde en Kiekafobee organiseren voor de vierde keer de HighFive days. Eén dag deze keer, op zaterdag 5 november, en het wordt een emotionele editie, want het is meteen ook de laatste keer. En om deze laatste keer met vuurwerk af te sluiten, is er 's avonds een afterparty in De Stoasje. 

De laatste keer toch dat Geert Vens van G-Ride Spinning Center dit evenement organiseert, want je weet natuurlijk nooit dat iemand anders het in handen neemt. "Het is een dubbel gevoel," zegt Geert, "om te stoppen, maar het is tijd. De samenwerking met Kiekafobee is geweldig. Ik zorg voor de sportieve kant, zij zorgen voor het catering gedeelte."

Hans Hooyberghs van Kiekafobee beaamt dit: "We zijn met Kiekafobee heel blij dat we geld kunnen inzamelen via een sportevenement, wat toch een gezonde manier is. Zowel tijdens de spinning als tijdens de afterparty 's avonds brengen we hard beats. Voor de laatste keer willen we het extra gezellig maken. Een beetje de benen losgooien na de inspanning."

Geert en Hans zijn het unaniem eens: "We bedanken heel graag onze vele sponsors en vrijwilligers, want zonder hen lukt dit allemaal niet."

HighFiveDay 2022 is een 8 uur Spinning marathon op zaterdag 5 november 2022 in het gemeentelijk sportcentrum in Lichtervelde, Zandstraat 13; van 9.45 tot 18 uur. Na de marathon is er 's avonds een afterparty vanaf 19 uur in Feesthuyz De Stoasje, Statieplaats 10 in Lichtervelde. Kaarten zijn te verkrijgen bij G-Ride en het bestuur van Kiekafobee, aan 18 euro (inkom en foodtruck). 

HighFiveDay2022:

  • 90 fietsen
  • Zeven internationale instructeurs  
  • Klank- en lichtshow en live video streaming vanuit de zaal
  • Deelnemers uit Denemarken, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Luxemburg, Nederland en België
  • Ten voordele van Kiekafobee (http://www.kiekafobee.be)
  • 68 personen fietsen de volledige acht uur mee
  • Alle 90 fietsen zijn bezet, maar iedereen is welkom om de sporters te komen aanmoedigen, inkom gratis 

De G-ride lessen gaan wel nog gewoon door (https://www.g-ride.club/nl/home/ )