Het positivisme van Podium C

Patrick Demarest

17/02/2021
muziek jeugd

Podium C biedt musicalstages aan voor kinderen en jongeren. Dansen, zingen, lachen…leuk doen. Ook in deze krokusvakantie is dat het geval. Coronaproof uiteraard. Podium C is het geesteskind van Stephanie Caset en opereert dan ook vanuit Motorcenter Caset in Lichtervelde en …Place 2 Party…Lichterveldevandaag schraapte de keel en zong mee…

Ook Podium C moet uiteraard creatief zijn om de coronacrisis het hoofd te bieden.

Stephanie: “Wij werken normaal alleen nog digitaal voor min twaalfjarigen: een les per week. Wekelijks hebben we toch een 15 kinderen die les volgen. Maar voor de krokusvakantie maken we een uitzondering en bieden we live lessen aan. Een 25-tal kinderen volgen nu stage in drie groepen, drie bubbels.”

Enthousiasme

Hoe houdt Podium C het hoofd boven water want de vereniging is nog niet lang gestart, teert dus niet op grote reserves…

Stephanie: “Gelukkig blijven we allemaal enthousiast! Al staat alles on hold…Zo waren we een dag bezig met ons musicalproject Avenue Q en ging de lockdown in.”

“Podium C wil echter een houvast zijn in moeilijke tijden! Cultuur is nu het zwarte schaap en dat begrijp ik niet! Cultuur is een menselijke behoefte, doet dromen en stimuleert het creatief denken! En wat hebben we nu anders als we tussen onze vier muren zitten? Podium C doet dat dus nog altijd via digitale weg. We onderhouden een goede band met elkaar via facebook en videocalls.”

Optimisme

“En als je de vreugde op het gezicht van de kinderen ziet tijdens deze stage dan weet je dat we goed zitten. Dan weet je dat kinderen, en eigenlijk iedereen, nood hebben aan ontspanning, creativiteit, zich kunnen uiten. Daarom houden we vast aan wat we doen. Ons perspectief blijft dan ook Podium C verder uitbouwen en blijven spelen. We blijven optimistisch!”