Heb jij een #PlekVrij?

Jenka Watteny

02/03/2022
Actua

Begin deze week werd op federaal niveau een 'Taskforce ter bescherming en opvang van Oekraïners' opgericht. Hierbij is het de bedoeling op lokaal niveau op zoek te gaan naar crisisopvang voor Oekraïense vluchtelingen. 

De gemeente Lichtervelde gaat hier ook mee aan de slag. Intussen toonden al verschillende Lichterveldenaren hun groot hart en gaven aan hun woning ter beschikking te willen stellen voor opvang. Ook anderen kunnen helpen, als ze plaats hebben om iemand op te vangen. Dat kan een alleenstaande zijn of een gezin/familie, of een grotere groep. Dit betreft een belangrijk en niet te onderschatten engagement, burgers bieden zogenaamde crisishuisvesting in afwachting van een eigen woning die Oekraïners hier moeten zoeken. 

Voorwaarden

De woning of kamer die ter beschikking wordt gesteld moet voldoen aan de regels van de Vlaamse Wooncode (Decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode en besluit van de Vlaamse Regering tot codificatie van de decreten betreffende het Vlaamse woonbeleid dd. 17/07/2020). Vervallen panden zijn niet toegestaan. 

Praktisch

Wie zich kandidaat stelt, stuurt een mail naar burgerzaken@lichtervelde.be. Medewerkers verzamelen alle gegevens en bezorgen die aan de overheid. Belangrijk om te vermelden is jouw naam en andere contactgegevens: het aantal plaatsen, vanaf wanneer ter beschikking, het adres. De gegevens worden bijgehouden tot er concrete vragen komen vanuit de overheid of hulporganisaties. 

Meer informatie bij College van burgemeester en schepenen: college@lichtervelde.be, dienst burgerzaken Gemeente Lichtervelde: 051 72 94 30, burgerzaken@lichtervelde.be